Es reprenen les rutes guiades per les cooperatives de la ciutat

Coop Maresme treballa l'eix educatiu i la promoció i difusió del món cooperatiu entre les joves

  • Redacció // Foto: cedida
  • Divendres, 15 Novembre 2019 10:47

Ciutat 2017/2019, Coop Maresme

Durant aquest mes novembre alumnes de diferents nivells dels instituts Thos i Codina, Cinc Sénies i Miquel Biada estan coneixent, a través de Coop Maresme, experiències de cooperatives locals com Som Mobilitat, Can Fugarolas, Artijoc, Abacus, Claraboia i El Bròquil així com de les empreses que hi ha instal·lades al Viver empresarial del Cafè de Mar (B-Swim, Facto i Clack).   

Es tracta d’estudiants que enguany, precisament, han de constituir cooperatives dins l’àmbit escolar en el període que va de setembre a juny, de manera que conèixer cooperatives reals és una forma excel·lent de situar-se i de fer-ho des del punt de vista pràctic. La visita a cooperatives forma part del primer àmbit de treball que tenen previst, que porta per títol “Introducció de les cooperatives d’alumnes, el cooperativisme, l’ESS i l’economia feminista”.

A partir d'ara, i durant tot el curs, l’alumnat tractarà temes com: objectius individuals i de la cooperativa, sistema assembleari de presa de decisions i constitució de comissions i estatuts. Fins que al maig, i un cop constituïdes les cooperatives d’alumnes, valoraran i validaran la feina dels equips de treball i el tancament econòmic.

La recepció d’alumnes d’instituts interessats en l’àmbit de les cooperatives i l’economia social i solidària és una de les maneres en què Coop Maresme treballa l'eix educatiu i la promoció i difusió del món cooperatiu entre les joves.

Ciutat 2017/2019, Coop Maresme

Informació de contacte: www.coopmaresme.cat // twitter.com/coopmaresme // facebook.com/coopmaresme