Aposta comuna per a la implantació d’empreses i la creació d'ocupació a Mataró

L'Ajuntament, la Fundació TecnoCampus Mataró-Maresme i el Consorci de la Zona Franca s'alien per afavorir el desenvolupament empresarial de la ciutat

Aliança desenvolupament empresarial

L’alcalde de Mataró, David Bote, el director general de la Fundació TecnoCampus Mataró-Maresme, Josep Lluís Checa, i el delegat especial de l’Estat al Consorci de la Zona Franca (CZFB), Pere Navarro, han signat un protocol general per actuar conjuntament per a la creació i implantació d’activitat econòmica a la ciutat.

Seguint l'acord, el CZFB, entitat pública de dinamització econòmica que opera principalment a l’àrea metropolitana de Barcelona, s'encarregarà d'analitzar la viabilitat de construir un o diversos edificis terciaris en sectors o polígons industrials propers al polígon del Rengle, oferint una ubicació connectada amb la universitat i a prop de Barcelona. El TecnoCampus, per la seva part, se centrarà en analitzar la possibilitat de gestionar aquests espais amb criteris sostenibles i eficients amb l’objectiu d’incorporar-hi empreses innovadores i tecnològiques. Per últim, la tasca de l’Ajuntament serà la d'orientar els seus recursos al desenvolupament d’aquests edificis terciaris.

L'acord s’emmarca en el Pla Estratègic Mataró 2022, el qual té com a objectius la lluita contra l’atur i la generació d’ocupació de qualitat, i la igualtat d’oportunitats per a la cohesió social i territorial.

Altres objectius

També s'estudiarà per part de les tres institucions l'oportunitat de desenvolupar projectes europeus que afavoreixin el desenvolupament empresarial, l’ocupació i la innovació de Mataró i el Maresme. I des del CZFB, s'examinarà la viabilitat de construir espais per a congressos al Port de Mataró.

A més, tel TecnoCampus i el CZFB han mostrat el seu interès en què Mataró es converteixi en un satèl·lit al territori de la 3D Factory Incubator, un centre creat per promoure la impressió 3D d'alta tecnologia a través d’un espai d’incubació d’empreses relacionades amb aquestes tècniques que es troba a la Zona Franca de Barcelona.