El CSdM inicia el desenvolupament d’una APP terapèutica

Permetrà gestionar crisis emocionals en pacients amb trastorn límit de personalitat

  • Redacció // Foto: cedida
  • Dijous, 17 Octubre 2019 10:57

Ciutat 2017/2019, app millorar tractament pacients transtorn límit

El Consorci Sanitari del Maresme (CSdM) està desenvolupant una aplicació mòbil que incorpora Intel·ligència Artificial i aprenentatge automàtic per ajudar els pacients amb trastorn límit de personalitat a automonitorar les crisis emocionals i aportar-los eines de suport psicològic per afrontar-les.

L’aplicació, anomenada B·RIGHT, incorpora la tecnologia Kontexting, creada per Eurecat, la qual permet recollir les dades de context i de comportament del pacient a través d’un dispositiu mòbil. Per als professionals sanitaris, B·RIGHT permet detectar canvis en la conducta del pacient, conèixer el seu estat en temps real i proposar solucions per millorar-ne la qualitat de vida i evitar crisis emocionals. D'aquesta manera, se simplifiquen els controls que fins ara es feien a través de qüestionaris o visites hospitalàries periòdiques.

L’app s’inscriu en el Programa d’Innovació del CSdM que compta amb la col·laboració d’Eurecat i té per objectiu innovar en l’àmbit de la salut. Altres projectes desenvolupats són un protector integral del peu realitzat amb un innovador teixit en 3D, o una app per autoavaluar el dolor postquirúrgic en cirurgies ambulatòries.