Ets jove i no tens clar el teu futur?

El Servei Comarcal de Joventut del Maresme recull diferents oportunitats formatives dirigides als joves d'entre 16 i 29 anys del territori

  • Redacció // Foto: Arxiu
  • Dimecres, 25 Setembre 2019 08:05

Ciutat 2017/2019, jove sense futur

És època de començar nous cursos, però és possible que hi hagi joves que no hagin aconseguit entrar als estudis que volien o accedir a les pràctiques que tenien al cap. D'altres potser fa mesos que estan aturats i busquen noves sortides.  Per sort, hi ha alternatives per no estar aturat i anar-se introduint de mica en mica en el món laboral.

El Consell Comarcal del Maresme treballa per garantir que els ajuntaments i altres agents de la comarca donin una resposta activa a les diferents necessitats i perfils dels joves i creïn eines que facilitin la transició entre el món formatiu i el laboral de manera igualitària.

És per això que a la pàgina web del Servei Comarcal de Joventut s'ha incorporat una secció on es recullen i visualitzen diferents ofertes formatives dirigides als joves del territori que tinguin entre 16 i 29 anys. Les ofertes comprenen diferents sectors perquè tothom pugui trobar el seu lloc. Però si algú encara no té clar què estudiar o a què dedicar-se en un futur, el Programa Referents d'Ocupació Juvenil ofereix suport, orientació i acompanyament a aquells que ho necessitin.

Més informació a: www.ccmaresme.cat

La referent comarcal és la persona encarregada de l'orientació i alhora és qui explora les entitats i empreses del territori i facilita l'enllaç entre els diferents perfils de joves i les possibilitats formatives.

Dades positives

La iniciativa d'ocupació per a joves la promouen el Servei d'Ocupació de Catalunya, el Departament d'Ensenyament i la Direcció General de Joventut. Fins ara, s'han gestionat més de 80 ofertes formatives i s'han atès al voltant de 100 joves. Per tant, es confirma la utilitat i l'efectivitat del servei.