Fundació Didàctica posa punt final al "Curs d’immersió lingüística estiu 2019”

Es tracta d'un curs de català que té per objectiu millorar la integració escolar d'infants d’origen immigrant i les habillitats lingüístiques de les seves mares

  • Redacció // Foto: Daniel Ferrer
  • Dijous, 19 Setembre 2019 11:50

Ciutat 2017/2019, entrega diplomes fundc

Durant els mesos de juliol i agost, la Fundació Didàctica ha dut a terme a Mataró el tercer taller d'immersió lingüística. Al curs hi van assistir 70 alumnes de primària provinents de diferents centres escolars de la ciutat, entre els quals hi ha Germanes Bartomeu, Camí del Mig, Montserrat Solà, Anxaneta, Balmes, Camí del Cros i Joan Coromines. Entre els participants també hi havia 12 alumnes d’ESO derivats dels IES Mar Mediterrània, Cinc Sénies,  Laia l’Arquera i Puig i Cadafalch, i una aula especial per a 8 mares acompanyants.

El curs té com a objectiu millorar la integració escolar dels infants, però també ajudar les seves mares a millorar les seves habilitats lingüístiques en català. No té cap mena de cost per als participants, ja que està finançat per la mateixa fundació, amb col·laboració amb la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona, l’Obra Social de La Caixa i l’Ajuntament de Mataró.

L'entitat sense ànim de lucre treballa per a la millora escolar i conductual dels menors

Acte de cloenda

L'entrega de diplomes i premis als nens que han fet el curs d'aquest 2019 va tenir lloc dilluns al centre Cabot i Barba de Mataró. Durant l'acte va haver-hi una menció especial per a aquells que van assistir al curs cada dia, als quals se’ls ha ofert, com a premi, l’assistència d’1 hora setmanal de reforç escolar gratuïta durant tot el curs escolar 2019-2020. També va haver-hi lloc per a premis artístics i el lliurament de material escolar, donat per la Fundació La Caixa.

L'acte de cloenda va comptar amb la presència de la directora general de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya i del director d’ensenyament de l’Ajuntament de Mataró.

També hi van fer acte de presència mestres de les escoles Camí del Mig, Germanes Bartomeu i Balmes, així com la cap del Servei de Foment de l’Ús del Català, la cap d’Inspecció d’Educació de la Generalitat de Catalunya, i la responsable de l’Oficina de Convivència i Mediació de l’Ajuntament de Mataró.

La feina a la ciutat

Ciutat 2017/2019, entrega diplomes fundc

Amb el seu primer centre operatiu a Mataró, aquest estiu  la Fundació Didàctica Catalunya ha dut a terme el tercer taller d’immersió lingüística.