Torna l’Ajut Pepa Maca!

La Pepa Maca és un ajut de suport a la creació de noves cooperatives compromeses amb la transformació social

Ciutat 2017/2019, pepa maca

Pepeta Agramunt i Costa, popularment coneguda com a ‘Pepa Maca’, fou una coneguda treballadora del sector tèxtil i sindicalista de la CNT que va liderar destacades vagues a Mataró el 1946 i el 1947, en defensa del cobrament íntegre del salari acordat amb la patronal: els quinze duros.

La Pepa Maca tenia grans dots d’oradora i era considerada una dona valenta, amb conviccions obreristes i fidel als seus ideals. L’Ajut Pepa Maca pretén honorar la memòria d’aquest compromís amb la transformació social mitjançant la cooperació a través del foment de mesures o programes de suport a la creació de noves cooperatives compromeses amb aquesta transformació.

Aquesta convocatòria inclou un únic ajut, dotat amb 3.000€, més una oferta formativa i d’acompanyament per a la constitució de la cooperativa. Aquesta dotació es destina a cobrir tres aspectes vinculats a la creació de noves cooperatives i als aspectes centrals per vetllar pel seu correcte funcionament: assessorament tècnic i formatiu per al desenvolupament del projecte econòmic, constitució de la cooperativa i dotació de capital social. A més, aquest any, com a novetat, també hi haurà un atorgament per la Menció al Treball de Recerca de Batxillerat i Cicles Formatius.

La convocatòria es promou des de Coop Maresme (l’Ateneu Cooperatiu del Maresme), un ecosistema territorial de col·laboració entre el sector públic, cooperatiu i comunitari que fomenta la cooperació, l’acompanyament, la formació, la diagnosi i la difusió de projectes de l’economia cooperativa, social i solidària de la comarca del Maresme. Coop Maresme és un espai que aglutina recursos i serveis per a l’economia social i solidària i el cooperativisme al territori per impulsar-ne la consolidació.

Consulta tota la informació sobre l’Ajut Pepa Maca 2019 a coopmaresme.cat/pepamaca2019 o amb el hashtag #PepaMaca2019.
Informació de contacte:
www.coopmaresme.cat // twitter.com/coopmaresme // facebook.com/coopmaresme