Tecnologia de drons per mantenir sans els cultius

El projecte ha estat seleccionat la millor idea del programa d’emprenedoria universitària 'Explorer'

  • Redacció // Foto: cedida
  • Dijous, 20 Juny 2019 12:12

Ciutat 2017/2019, projecte cultius-programa explorer

Dr. Air, un projecte que utilitza tecnologia de drons per ajudar els agricultors a mantenir sans els cultius, ha guanyat el programa Explorer. Els autors de la iniciativa són Alex Tello, Genís Arias i Xavier Sanchez, estudiants del grau en Enginyeria Informàtica de Gestió i Sistemes d'Informació del TecnoCampus. El projecte està pensat per fer el planeta més sostenible i oferir als agricultors informes per millorar els resultats de les collites.

Un dels estudiants, en representació del grup, viatjarà a Silicon Valley juntament amb els 55 millors joves emprenedors del programa. Durant el viatge a San Francisco visitaran empreses tecnològiques de referència, com Google, Facebook o Apple, i assistiran a classes magistrals a universitats com Standford o Singularity University.

El premis a la millor idea són viatjar a Silicon Valley i optar a 30.000 euros per desenvolupar-la.

D'altra banda, Aina Miralda és finalista del Women Explorer Award amb Proflab, plataforma d’orientació vocacional, i Luís A. Medina, Anna Roca i Inés Romero opten al Disruptive Tecnhology Explorer Award amb Proyecto U, per a la creació i distribució d’equipaments mèdics per a infants prematurs amb un material sintètic que mimetitza l’ambient intrauterí.