'Themesis': el primer llargmetratge que neix al TecnoCampus

Un grup format per set estudiants del grau en Mitjans Audiovisuals de l'Escola Superior Politècnica ha impulsat la producció de la pel·lícula 'Themesis'

  • Neus Masnou // Fotos: cedides
  • Divendres, 03 Maig 2019 11:52

Ciutat 2017/2019, THEMESIS TECNOCAMPUS 1

'Themesis', dirigida per l’estudiant de quart del grau en Mitjans Audiovisuals de l'Escola Superior Politècnica, Cristian Beteta, suposa el primer llargmetratge rodat al TecnoCampus. L'alumne va escriure el guió l’estiu passat i se li va proposar que el fes servir com a treball de final de grau.


El projecte va provocar un interès creixent per part de sis dels seus companys de carrera, exalumnes i professors del TecnoCampus. Actualment, l’equip de 'Themesis' està format per una vintena de persones.

El film és una història coral, formada per quatre relats amb quatre protagonistes diferents. En cada història, la persona es veu empesa a una decisió radical. Beteta afirma que amb aquesta pel·lícula es proposa “aconseguir que els espectadors empatitzin amb els personatges” i demostrar que “no existeix allò que és just o injust, tot depèn de la situació”.

Combinar-ho amb la vida d’estudiant
Es planeja iniciar la gravació en temporada d’estiu, a l’agost, per evitar el solapament amb les classes del període lectiu. Per ara la pel·lícula està en fase de preproducció i es va decidir que el treball de fi de carrera estigués format per un 'teaser' (breu mostra del film) i per l'organització d'una campanya de finançament via micromecenatge.
Beteta explica que ha rebut assessorament per escriure del guió de múltiples professors del TecnoCampus. Sigui com sigui, l’equip de 'Themesis' segueix a l’espera de comptar amb la col·laboració oficial de la universitat, perquè realment sigui el primer curtmetratge del Tecnocampus Mataró.

Ciutat 2017/2019, THEMESIS TECNOCAMPUS 2

Autofinançament

El micromecenatge, conegut en anglès com a 'crowdfunding', és una forma de finançar projectes mitjançant les donacions de la gent. A través de plataformes com Verkami, qui hi estigui interessat pot contribuir a tirar endavant projectes com aquest.
D’aquesta manera es poden dur a terme iniciatives que, en un principi, no tenen accés al pressupost que requereixen. Alhora, s’assegura la independència dels projectes respecte d'empreses privades, bancs o institucions que tradicionalment s'encarregarien del finançament.

"L'objectiu ara mateix és poder arribar als 10.000 euros a través de Verkami per poder financiar el projecte". Cristian Beteta

L’objectiu que es proposen Beteta i el seu equip, de cara a poder finançar la pel·lícula, és recollir 10.000 euros a través de Verkami, una de les plataformes de 'crowdfunding' més conegudes al país. La possibilitat de fer donacions a la plataforma s’obrirà el proper 21 de maig. L'equip espera tenir acabat el film de cara al setembre d’aquest any.