Eurecat ha desenvolupat a Mataró una samarreta amb el joc Simon

El centre tecnològic ha treballat la impressió electrònica sobre el teixit tèxtil

  • Neus Masnou
  • Dimarts, 19 Febrer 2019 12:49

Eurecat

 

Eurecat ha desenvolupat a la seva seu a Mataró una samarreta amb la qual es pot jugar al famós joc Simon, que incorpora LEDs i sensors impresos, així com diferents mostres d’electrònica impresa encastada dins plàstic. Es tracta de la culminació del seu treball en el camp de l’electrònica impresa, que s’ha presentat a la vuitena edició del Foro Transfiere, celebrat aquest any a Màlaga el 13 i 14 de febrer, dins el marc de la Printing Innovation Zone d’aquesta fira, un espai que, per primera vegada, ha estat dedicat exclusivament a la impressió funcional.

La impressió funcional forma part d’una revolució tecnològica que ha sacsejat en la última dècada el sector de les impressions. Les noves tecnologies permeten impressió funcional (amb aplicacions electròniques) sobre superfícies que van des del vidre i el plàstic fins a teixits tèxtils, com en el cas de la innovadora samarreta d’Eurecat, quelcom que ha suposat la irrupció de nous productes al mercat. 

Eurecat

Es tracta d’una aplicació tecnològica amb força demanda per part de sectors com el de l’automoció o el  dels electrodomèstics i que tot just comença a guanyar empenta. 

Transferir coneixements

Cristina Casellas, promotora tecnològica de la Unitat d’Impressió Funcional i Dispositius Encastats d’Eurecat, la defineix com “una tecnologia molt transversal” i agraeix la possibilitat de divulgació que ofereix Foro Transfiere, ja que “permet que les empreses coneguin les capacitat de l’electrònica impresa”. La fira és un projecte que compta amb la participació de diferents empreses, centres tecnològics i universitats i té com a objectiu final la transferència de coneixements i de noves tecnologies. 

Dins la nova Priting Innovation Zone de la fira Tranfiere Eurecat ha presentat, a banda de la samarreta, un teclat flexible amb botons integrats a partir de tintes d’impressió. Són dues mostres de les possibilitats que suposa que la impressió funcional es pugui fer sobre teixits i superfícies flexibles com el plàstic.