Com emprendre col·lectivament?

Les cooperatives es converteixen en el model empresarial de referència per emprendre col·lectivament amb més de 4000 cooperatives a Catalunya

  • Redacció // Foto: cedida
  • Dijous, 24 Gener 2019 17:47

Ciutat 2017/2019, cooperadors
Cada cop és més freqüent sentir a parlar de cooperatives i economia social. Aquest fet és gràcies a la necessitat emergent de la nostra societat per a crear models empresarials sostenibles i que posin la persona al centre. Una manera de fer economia que ja representa el 2,2% del PIB català i que gràcies a la feina d'acompanyament a projectes que realitzen entitats com Coop Maresme, s'està convertint en el model empresarial de referència amb més de 4000 cooperatives al territori.

Un dels grans mites del cooperativisme, és la dificultat que representa constituir una entitat d'aquest tipus comparat amb les societats limitades. Un mite que deixarem desbancat amb cinc senzills passos.

Cinc passes
Així doncs, per constituir una cooperativa necessiteu:
- Tenir una idea de negoci o problemàtica social detectada
- Tenir un equip impulsor que consti d'un mínim de dues persones sòcies
- Demanar hora d'acompanyament amb Coop Maresme per orientar el projecte
i acompanyar el procés de constitució
- Començar una nova activitat i model de vida amb la vostra cooperativa.

Amb aquests passos n'hi ha prou per constituir una cooperativa, per construir una entitat emergent capaç de convertir-se en un model transformador posant les persones al centre, la conciliació, la democràcia, la viabilitat, la sostenibilitat i molt més.

Si teniu una idea, un equip i voleu començar el vostre procés d'acompanyament per a constituir una cooperativa amb Coop Maresme, podeu demanar hora d'assessorament al següent link: ​www.coopmaresme.cat/sollicitar-acompanyament.