Inauguren l’exposició 'Economia Social i Solidària: un canvi a l’abast de la teva butxaca'

Coop Maresme i XES Mataró volen donar a conèixer l’economia social i solidària al Cafè de Mar

  • Redacció // Foto: cedida
  • Dimecres, 09 Gener 2019 19:00

Ciutat 2017/2019, expo ess coop

El dijous 17 de gener a les 18h, s’inaugurarà una exposició per donar a conèixer l’economia social i solidària a l'històric edifici cooperativista del Cafè de Mar. Aquesta exposició és una primera aproximació a l’Economia Social i Solidària (ESS): sistema econòmic que posa les persones en el centre, redistribuint la riquesa i democratitzant l’economia. L’exposició física es complementa amb un web que recopila documentació i bibliografia de cadascun dels eixos de la mostra (www.expo-ess.org).


Mitjançant aquest recull digital, peces audiovisuals i l’exposició itinerant, Coop Maresme i la XES Mataró (grup local de la Xarxa d’Economia Solidària de Catalunya) visibilitzen l’ESS com una alternativa al capitalisme, que posa al capdavant les necessitats de la comunitat en lloc de maximitzar el benefici econòmic.

La mostra s’ha dividit en set grans blocs: una breu definició de l’ESS, els seus principis, la concepció del Mercat Social, la utilització de les Monedes Socials, el Balanç Social com a eina d’autoavaluació de les entitats d’ESS, la intercooperació com el recurs primordial per dur a terme projectes d’ESS i un darrer mòdul amb una selecció de tres iniciatives destacables de la comarca del Maresme, pels seus trets diferenciadors i la seva aposta innovadora.

La inauguració de l’exposició del dijous 17 de gener comptarà amb una visita guiada. A continuació de la presentació de l’exposició i al mateix espai, tindrà lloc l’Assemblea oberta de la XES Mataró Maresme amb la intenció de seguir enxarxant territori i materialitzar exercicis d’intercooperació, intercanvi, suport mutu i solidaritat, on estan especialment convidades totes les cooperatives i entitats de l’ESS de la comarca.
Podreu visitar l’exposició del 18 al 30 de gener de dilluns a divendres en horari de matins. La mostra circularà per altres espais de la comarca els pròxims mesos.

Informació de contacte:
www.coopmaresme.cat // twitter.com/coopmaresme // facebook.com/coopmaresme