98 famílies i 189 infants amb joguina apadrinada aquest 2019

La campanya de la comunitat dels Salesians creix any en any i permet que la màgia dels Reis arribi a les famílies amb menys recursos

  • Redacció // Foto: cedida
  • Dimecres, 09 Gener 2019 19:00

Ciutat 2017/2018, cap nen sense joguina

Ja fa alguns anys que l'Associació de mares i pares, la comunitat salesiana de Mataró i els antics alumnes del Col·legi Salesians i la Confraria de la Verònica ajuden a que la nit de Reis sigui per a tothom i que arribi sobretot a aquelles famílies més vulnerables. Una tasca que permet que els desitjos de tots els infants siguin complerts.

El programa 'Un nen una joguina' va néixer fa alguns anys a la ciutat per tal que inicialment les famílies i els infants escolaritzats al Col·legi tinguessin també una joguina i facilitar així que cap nen o nena es quedés sense en la seva nit de Reis. A més, ajudants de Ses Majestats, patges, o inclús en alguna ocasió el mateix Rei tocava la porta de la família feia realitat allò que havien posat a les seves cartes.

Amb els anys ha anat creixent i famílies, entitats i persones anònimes de la ciutat apadrinen una carta d'un infant de la ciutat. Es fa un  treball educatiu i es posa a la carta aquelles coses que l'infant desitja i també poder cobrir alguna necessitat. Així, amb aquest apadrinament es fa realitat el que allà posa, almenys en allò material. Així roba d'abrigar, material esportiu, joguines o material escolar són portats a la mateixa casa de l'infant i la seva família.

Ciutat 2017/2018, cap nen sense joguina

Els números del 2019
La passada nit de Reis de 2019 van ser un centenar de voluntaris i voluntàries, un cop més, els que van fer que 98 famílies de la ciutat de Mataró i 189 infants rebessin els seus regals.