44 graus formatius de 24 famílies professionals

Es presenten les dades de Formació Professional a la ciutat: aquest curs 2018-2019 han iniciat graus 2.719 alumnes

  • Redacció // Foto: cedida
  • Dimarts, 06 Novembre 2018 00:00

Ciutat 2017/2018, formació profesional grausMataró disposa de 21 formacions de grau mitjà i de 23 de grau superior, distribuïts en 24 famílies professionals diferents, com ara sanitat, química, serveis socioculturals, serveis a la comunitat, transport i manteniment de vehicles i administració. Aquest curs s’hi han matriculat 2.719 alumnes, en concret: 1.193 alumnes a cicles formatius de grau superior i 1.526 a graus mitjans.

Respecte del curs anterior, s’ha produït un increment de l'1,53% pel que fa als cicles formatius de grau superior i del 2,15% pel que fa als cicles de grau mijà. Els centres educatius públics amb oferta de cicles formatius són l’Institut Alexandre Satorras, l’Institut Thos i Codina, l’Institut Puig i Cadafalch i l’Institut Municipal Miquel Biada, mentre que els centres educatius concertats amb oferta de FP són l’Escola Freta i l’Escola Pia Santa Anna.

Pràctiques internacionals
Una de les novetats per a aquest curs és que un grup d’una quinzena d’alumnes podran fer pràctiques a diferents ciutats europees gràcies a un projecte de mobilitat que es fa amb la col·laboració de la Fundació BCN FP.

La relació amb les empreses

A part d’aquesta novetat, es continua treballant intensament per acostar els centres educatius a les empreses, sigui amb trobades amb agents socials i econòmics o bé amb l’elaboració d’estudis de necessitats formatives de les empreses perquè el grau d’inserció laboral dels alumnes incrementi cada any.

Jornada de promoció
També està previst celebrar la segona Jornada de Promoció de la Formació Professional a la ciutat, elaborar un vídeo promocional de la formació d’adults i seguir posant l’accent en l’orientació acadèmica per assegurar l’èxit educatiu i reduir les taxes d’abandonament escolar en l’etapa de postobligatòria.

La Secretaria Tècnica de la Formació Professional de l’Ajuntament de Mataró, creada l’octubre del 2017, ha de donar suport al Consell de la Fomració Professional on hi ha ots els actors representants i impulsar aquestes i altres accions per millorar la formació professional a la ciutat.

Ciutat 2017/2018, gremi perruquers
Perruquers solidaris
El gremi de perruqueria i estètica de Mataró i maresme ha participat per recaptar fons en la 11a caminadade l'associació Maresme Oncològic contra el càncer. de mama
 

El Tot Mataró i Maresme
Carrer d'en Xammar, 11
08301 - Mataró

Tel: 93 796 16 42
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Anuncieu-vos a El Tot Mataró!
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. / Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

© El Tot Mataró i Maresme - 2014

Avís legal i condicions generals d'ús
Advertència de privacitat

Lloc web desenvolupat per tàctic.cat

Amb la col·laboració de: