InserText III per implementar la indústria tèxtil 4.0

La 3a edició d'aquest projecte també vol potenciar l'ocupació de les dones en el sector tèxtil i fomentar les vocacions industrials entre els joves

Ciutat 2017, tot empenta-autoocupació

El Servei d’Ocupació de Mataró (SOM) ha posat en marxa la tercera edició d’InserText, un espai de promoció de l’ocupació a la indústria tèxtil de Mataró i del Maresme. El projecte va néixer amb l’objectiu de promoure la competitivitat de la indústria del tèxtil i de la confecció a la zona. Com a novetat d’aquesta edició les empreses podran comptar amb assessorament específic en els aspectes vinculats amb noves maneres de gestió dels recursos humans i assessorament en la implementació de la indústria 4.0, tenint en compte la importància de la digitalització.

Igualtat d’oportunitats en el mercat laboral

InserText III fomenta la inserció laboral i la millora de l’ocupabilitat de les persones en situació d’atur i contribueix a la promoció professional de persones que treballen en condicions precàries. A més, es pretén incidir en la igualtat d’oportunitats en el mercat laboral i fomentar la inserció laboral de les dones en activitats industrials en què estiguin menys representades. El projecte inclourà mesures de foment a la contractació, com ara subvencions per a la contractació de persones en situació d’atur.

Empreses de Mataró i el Maresme

A més de les persones amb dificultat d’inserció en el mercat laboral, els destinataris d’InserText també són les empreses de Mataró i el Maresme que desenvolupen la seva activitat en el sector de la indústria tèxtil, de la confecció, del comerç a l’engròs i de la indústria de la confecció i pelleteria.

El projecte InserText compta amb la col·laboració d’entitats del sector com, per exemple, Fundació TecnoCampus Mataró-Maresme, EURECAT, ASEGEMA, FAGEM, els sindicats CCOO i UGT, entre altres. També hi participen els serveis locals d’ocupació de Canet de Mar, Arenys de Mar, Arenys de Munt, Argentona, Cabrera de Mar, Pineda de Mar i el Consell Comarcal del Maresme.

Projecte InserText

El projecte InserText es va iniciar l’any 2015 per contribuir a la recuperació d’un dels principals sectors industrials de la comarca del Maresme, el sector del tèxtil i la confecció. Les dues primeres edicions d’InserText han comptat amb la participació total de 160 persones i 113 empreses del sector tèxtil.