“Les persones són usuàries del dret d’habitatge, no de la propietat de l’edifici”

Entrevista a Ferran Aguiló, membre de La Dinamo i pròxim ponent del #MESSMataró aquest divendres 8 de Juny al Centre Cívic Pla d'en Boet

  • Redacció // Foto: cedida
  • Dijous, 07 Juny 2018 13:20

Ciutat 2017/2018, MESSMATARO

Cada vegada és més habitual sentir parlar de les cooperatives d’habitatge, però què són realment aquest tipus de cooperatives? Com funcionen? Descobreix-ho amb aquesta entrevista a Ferran Aguiló, membre de La Dinamo i pròxim ponent del #MESSMataró aquest divendres 8 de Juny.


Què és una cooperativa d’habitatge en cessió d’ús?

Consisteix a aportar un capital social a la cooperativa, per rehabilitar o construir l’edifici on els socis aniran a viure. Les persones són usuàries del dret d’habitatge, dels espais que les cooperatives els hi dóna per viure-hi per un temps indefinit.

Quina diferència hi ha entre un bé d'ús i un bé d'inversió?

Un bé d’inversió és un bé de rendiment, on tu esperes un benefici. En canvi, un bé d’ús està orientat a exercir un dret o rebre un servei, en aquest cas el de l'habitatge. La diferència és que un busca un benefici econòmic i l’altre exercir un dret.

Si sóc sòcia d’una cooperativa d’habitatge, la propietat de l’edifici és meva?

La propietat de l’edifici és una propietat col·lectiva, propietat de la cooperativa. Els socis són consumidors de l'habitatge i dels serveis comuns que envolten la propietat, serveis que han sigut dissenyats col·lectivament.

Vols saber-ne més? T’esperem el ​divendres 8 de Juny a les 19:00 al Centre Cívic Pla d’en Boet a l’acte “Taula rodona: vides dignes en cases dignes”,​ acte del programa del #MESSMataró. Acte organitzat per XES Mataró i l’Ateneu Cooperatiu del Maresme.

Més info a: http://mess.ateneucoopmaresme.cat/