Experiències municipals d’altres indrets il·lustren el tret de sortida del MESS

L'antiga Setmana de l’Economia Social i Solidària de Mataró evoluciona convertint-se en un mes ple d'activitats i actes de difusió d'aquest model

  • Redacció // Fotos: cedides
  • Dijous, 31 Maig 2018 17:11

Ciutat 2017/2018, economia social i solidaria

 

 

L’inici del mes de l’economia social i solidària (MESS) de Mataró serà aquest ​dissabte 2 de juny a les 11 del matí a la Plaça de la Muralla amb la taula rodona “Municipalisme i Economia Social i Solidària”​, i comptarà amb el món institucional, amb l'Ajuntament de Barcelona i el de Manlleu, com també amb Oscar Rando, membre de GATS (Grups Associats pel Treball Sociocultural) i coneixedor de les estratègies per construir ecosistemes cooperatius a nivell local.

Els darrers anys s’han impulsat diverses propostes des del municipalisme per tal de promoure l'Economia Social i Solidària. Per això el debat de dissabte abordarà com desplegar polítiques de promoció econòmica a nivell local, com gestionar els recursos per a que repercuteixin en el territori, com posem el focus en la xarxa i la comunitat i quin ha de ser el rol de l’administració i quin el del moviment. L'acte comptarà amb un vermut a càrrec de la XES Mataró i un concert de jazz a càrrec de la cooperativa mataronina Musicop.

Jornada de contractació pública responsable

Per aprofundir en termes més tècnics i específics el ​6 de juny es farà una jornada sobre la contractació pública responsable​. L’objectiu serà donar eines a les treballadores de l’administració per tal de poder transformar en una realitat efectiva la priorització l’ESS des del món local.

L’Economia Social i Solidària és el conjunt d’iniciatives socioeconòmiques que prioritzen la satisfacció de les necessitats de les persones per sobre del lucre. Les iniciatives que la conformen són molt diverses però totes comparteixen la gestió democràtica i participativa, l’orientació a les necessitats de les persones i el compromís amb la comunitat.

Ciutat 2017/2018, economia social i solidaria

Més informació a: mess.ateneucoopmaresme.cat