Aliança per impulsar la innovació tèxtil a la comarca

Calella i Mataró posen en marxa un projecte d’especialització cofinançat pels fons FEDER

  • Redacció - ACN
  • Divendres, 04 Maig 2018 09:34

Firma per la innovació tèxtil

Els ajuntaments de Mataró i Calella, Eurecat i la Fundació TecnoCampus s’han aliat per posar en marxa el Projecte d’Especialització i Competitivitat Territorial (PECT) de Mataró-Maresme, amb el qual es vol impulsar la innovació en el tèxtil, coneguda com a ‘smart tèxtil’. El projecte, de prop de 2 milions d’euros, està subvencionat amb més de 950.000 euros pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) Catalunya 2014-2020. 

Els ajuntaments de Mataró i Calella lideraran les diferents accions, si bé la previsió és que se’n puguin beneficiar les empreses del sector del Maresme, el Consell Comarcal i els ajuntaments d’Arenys de Mar, Argentona, Cabrera de Mar, Caldes d’Estrac, Canet de Mar, Dosrius, Malgrat de Mar, Premià de Dalt, Premia de Mar, Sant Pol de Mar, Sant Vicenç de Montalt, Santa Susanna, Teià, Vilassar de Mar i Vilassar de Dalt.

Els projectes

Entre les accions incloses al PECT, destaca el projecte ‘Reimagine Textile’ de la Fundació TecnoCampus i Eurecat, amb intenció de crear un espai comú que aglutini la indústria, els emprenedors i el món educatiu especialitzat. Segons ha informat l’ajuntament mataroní, l’objectiu final és convertir la ciutat “en un pol de l’emprenedoria i la innovació en el tèxtil”, motiu pel qual s’hi destinaran més de 246.000 euros del fons FEDER, mentre que Eurecat hi aportarà més de 300.000 euros.

Ciutat 2013, innovació textil

Una indústria més connectada

D’altra banda, el PECT també inclou la iniciativa ‘Maresme Innova-Tech-Talent’, amb la qual es fomentarà un “ecosistema innovador” que generi activitats per intercanviar coneixement entre les indústries del disseny. L’objectiu d’aquesta operació, desenvolupada per Eurecat i subvencionada amb més de 168.000 euros, és aconseguir una indústria tèxtil catalana “més connectada, més intel·ligent i innovadora”, assegura l’Ajuntament de Mataró.

Finalment, el tercer gran projecte serà l’Sport City Lab’, impulsat per l’Ajuntament de Calella per convertir el municipi en un “laboratori urbà” d’innovacions tèxtils en l’àmbit de l’esport. La iniciativa, subvencionada amb 139.550 euros, vol aprofitar el calendari de competicions esportives d’alt nivell programades a Calella perquè el municipi sigui un banc de proves internacional per al món tèxtil vinculat a l’esport.