S’acaba la Mostra de Cinema amb l’entrega del premis als curts

‘Bedford’, ‘César y yo’ i ‘Conquistadores’ s’emporten els tres premis

El curt de “Bedford”, d’Andrés Sanz, d’inspiració i producció novaiorquesa guanya el premi més important de la 8a Mostra de Curtmetratges emmarcada en la 26a Mostra de Cinema de Mataró. El curt rodat en 35 mm ha estat premiat amb el primer premi d’aquesta categoria, a la que li va correspost una reproducció de la Laia l’Arquera, com a trofeu, i una dotació de 3.600 euros.

El segon premi d’aquesta mostra de curtmetratges que es va efectuar en la darrera sessió de la Mostra, ahir diumenge al vespre al Teatre Monumental, va ser per al curt “César y yo”, de Susi Gonzálvo, que es va endur l’esmentada estatueta i 1.200 euros en dotació per a la millor obra realitzada en format digital.

Per últim, van ser el curt d’autoria maresmenca, “Conquistadores”, de Martí Roca i Eloi Tomás, que s’emportaren el guardó que atorga el públic, l’estatueta i els 600 euros de dotació. Com en les dues anteriors edicions de la mostra de curtmetratges en les que es ve adjudicant aquest guardó el premi va recaure un cop més en realitzadors de la comarca. En aquest cas era l’únic representant de la comarca que havia passat a la secció final de la mostra de curts, d’entre les 116 obres presentades.

S’acaba la Mostra
Amb l’entrega de premis, s’acaba la 26a Mostra de Cinema de Mataró, una de les més polèmiques dels darrers anys per totes les notícies i rumors que han circulat a l’entorn de la seva celebració i la continuïtat del certàmen.

Ara, Jaume Graupera, regidor de Cultura, màxim responsable de la Mostra té previst avaluar la Mostra amb la comissió de cinema del Patronat de Cultura, PMC, per tal de tenir una valoració del nou model proposat enguany basat en els nous creadors i el cinema asiàtic el més aviat possible. D’aquí se’n despendrà la continuitat del certamen i del seu model, com ja va anunciar Graupera en la presentació d’aquesta 26a Mostra de Cinema.

Assistència de públic: ‘Normal?’
Tot i que encara no es disposa de dades d’assistència, sembla que les sessions han estat seguides per un nombre semblant d’espectadors al que hi ha durant la temporada regular de cinema del Monumental al llarg de l’any. Això podria significar una consolidació del públic de la Mostra, ja que en anteriors edicions algunes sessions es podrien haver qualificat de petit comitè, per no comptar amb més d’una dotzena d’espectadors.

Un dels fets a agrair d’aquesta darrera Mostra han estat l’omissió dels parlaments tant en la inauguració —inexistent— de la setmana dedicada al cinema, com en la seva conclusió, i no com s'entestaven a obsequiar Ramon Ramis o Remigi Herrero, amb unes "breus paraules". Ahir, a l’entrega dels premis de la Mostra de curtmetratges Graupera únicament va publicitar la programació estable del cinema Monumental amb breus paraules.