Del Tecnocampus al Mobile World Congress

Epinium i PG Conocimiento són seleccionats per la Generalitat

  • Laia Mulà // Foto: cedida
  • Dijous, 22 Febrer 2018 13:17

Ciutat 2017/2018, epiniumTorna un any més el gran esdeveniment del sector de la comunicació mòbil, el Mobile World Congress (MWC). Es tracta d’un gran aparador internacional d’empreses del sector, algunes d’elles catalanes i inclús mataronines. Aquest és el cas de dues iniciatives amb seu al TecnoCampus, PG Conocimiento i Epinium, les quals participaran en l’espai habilitat per la Generalitat de Catalunya per a empreses innovadores.

L’esdeveniment serà un aparador internacional d’empreses del sector però també permetrà donar a conèixer empreses catalanes com les dues mataronines del TecnoCampus. PG Conocimiento és una empresa centrada en Business Intelligence per transformar les dades en informació i la informació en coneixement per optimitzar el procés de presa de decisions. Per altra banda, Epinium proposa una plataforma analítica e-commerce enfocada en la gran plataforma de distribució Amazon.

De Research a Analytics
No és la primera vegada que Epinium participa en el MWC i, segons explica el CEO d’Epinium, Carlos Martínez, aquesta fira i moltes d’altres a les quals han participat els han servit per donar-se a conèixer i treballar amb grans marques mundials com ACER o Procter and Gamble. Mentre que l’any passat van assistir al MWC per presentar Epinium Research, una solució per fer estudis de mercat a temps real, ara es proposen donar a conèixer Epinium Analytics. Es tracta d’una plataforma en línia per tal que els clients coneguin com optimitzar i posicionar els seus productes dins la plataforma Amazon. “És com Google Analytics i Google Adwords però en una mateixa plataforma i pensat per a Amazon”, explica Martínez. Amb Epinium Analytics es pot ajudar a posicionar millor els productes dins la plataforma perquè “el 70% de les compres que s’hi realitzen es fa a la primera pàgina de resultats i, per tant, és important pels fabricants aparèixer-hi”.

Expandir-se a nous mercats

PG Conocimiento, per la seva banda, participa per primera vegada en aquest gran congrés. L’empresa, de moment, treballa en el mercat espanyol, xilè, mexicà i colombià i tenen clar que volen obrir els seus productes a nous mercats. La participació en el MWC podria ser, doncs, una oportunitat per establir contacte amb possibles socis i fer aliances estratègiques per garantir aquesta expansió a nous mercats.