Jota demostra al Clap que als plats és un dels grans de l'escena estatal

Tot i l'habilitat del dj's el seu xou no acaba de triomfar

La presentació del segon disc de Jotamayúscula va fer que poguéssim gaudir de nou d’aquest dj i productor al Clap. I dic de nou perquè va venir fa pocs mesos, llavors acompanyant a la Mala Rodríguez. Però dissabte el protagonista era ell, i la Mala i Kultama els seus acompanyants. Un canvi de papers que no va acabar de rutllar del tot. Jota va demostrar que als plats –i sobretot produint bases– és un dels grans del panorama estatal, però només va aconseguir que un centenar de persones s'acostessin a la sala mataronina a presenciar el seu xou. Un concert correcte però que es va quedar lluny de la rebuda i del caliu que va tenir el de la Mala.

Jota va fer gala del que millor sap fer, que és punxar, però també es va dedicar a entretenir als presents amb els seus característics jocs de veus amb el públic. Uns recursos que li funcionen a la perfecció quan serveixen de descans als MC’s que acompanya o quan fa sessions de dj, però que va fallar una mica amb ell de com a actor principal. S’ha de tenir en compte que la gent té poca costum d’anar a veure sessions de discjòqueis com amb format de concert, i això es va notar. De la resta, cal destacar les aparicions de Kultama i la Mala, que tampoc van estar al nivell d’altres vetllades, sobretot perquè no és el mateix sortir a l’escenari amb el Clap a rebossar de gent o amb una sala mig buida (que no mig plena). I al final, al més pur estil freestyle americà, van animar a pujar a dos rapers del públic que no van desentonar gens ni mica.

Qui és Jota?
Pels més entesos sobren les presentacions, però pels que encara no el coneguin cal dir que Jota sempre ha estat a l’olimp dels dj’s del hip-hop de l’Estat. Va començar als plats del que es considera el primer grup seriós en castellà, El Club de los Poetas Violentos (després CPV), i després ha triomfat com a productor de La Mala, i col·laborant amb Ari, Doble V… i enganxant a multitud de joves a través de les ones hertzianes, amb el conegut “Rimadero” de Ràdio 3. Aquest cop arribava a Mataró amb el seu segon disc sota el braç titulat “Una vida Xtra”, un treball amb més de vint col·laboracions, amb cares destacades com Kase-O, el Meswy o els dos que li van fer costat al Clap. Un disc molt recomenable, més encara que el concert.