Una app per fomentar anar a peu guanya la segona Som Hackathon

Les idees innovadores en mobilitat a les ciutats centren la feina d’una vuitantena d’alumnes al TCM

  • Redacció
  • Dilluns, 05 Febrer 2018 18:52

Els guanyadors de Som Hackaton

El TecnoCampus ha celebrat aquest cap de setmana (del 2 al 4 de febrer) una “hackathon” centrada en com potenciar la mobilitat a les zones de vianants de Mataró. El premi a la idea millor desenvolupada ha estat per a una aplicació mòbil que fomenta que la gent es desplaci peu a través de l’obtenció de punts que són bescanviables en diferents comerços locals.  Es tracta d’una app que registra els itineraris de l’usuari per la ciutat i li dona punts, per exemple, en funció dels quilòmetres realitzats a peu o al caminar per determinades zones a través de la gestió de dades obertes.

L’equip, format per Joan Colmenero, Alba López, Antoni Porras, Axel Ros, Oriol Soler i Pau Manzano, ha guanyat 2.000 euros i la possibilitat d’entrar al programa de la preincubadora del TecnoCampus. “La nostra proposta no només serveix per aconseguir que la gent camini més, sinó que també potencia l’activitat econòmica local i els hàbits saludables”, apunta l’estudiant Alba López, membre de l’equip guanyador.

Els altres premis

Una aplicació mòbil per aparcar més eficientment a les zones de càrrega i descàrrega i una altra per digitalitzar i unificar les diferents targetes de transport públic han estat les idees que van guanyar el segon i tercer premi, valorat en 500 euros cadascun.

Els participants a la Som Hackaton

Què us una Hackaton?
Una “hackathon” és un esdeveniment creatiu i formatiu on es reuneixen estudiants de diferents àmbits de coneixement per abordar, conjuntament i organitzats en equips multidisciplinaris, un repte plantejat per l’organització. Aquestes solucions poden ser diverses, però sempre estan relacionades amb el sector tecnològic.


L’alcalde de Mataró, David Bote, i la regidora  d’Urbanisme, Desenvolupament Econòmic i Cultura, Núria Moreno, van destacar en el discurs de benvinguda la importància de connectar la mobilitat, el bé comú i la sostenibilitat a l’hora d’abordar els reptes estratègics que planteja la mobilitat sostenible a la ciutat.  El regidor de Serveis Centrals, Seguretat i Bon Govern, Juan Carlos Jerez; el director general de Sirt, David Garriga, com a empresa patrocinadora de l’esdeveniment amb Schneider Electric; i un representat de Som Mobilitat -que organitza la Hackathon amb l’Ajuntament i el TecnoCampus- van ser els encarregats de lliurar els premis i els diplomes a cadascun dels assistents.

Han participat en aquesta segona edició de la Som Hackathon estudiants de l’Escola Pia Santa Anna, CEV Barcelona, l’Insitut d’Argentona, Col·legi Maristes Valldemia, l’Institut Thos i Codina, la Universitat Politècnica de Catalunya, la Universitat de Vic, la Universidad Internacional de la Rioja, Blanqueran, la Universitat Autònoma de Barcelona i del TecnoCampus.