Una espàtula intel·ligent feta a Mataró rep un premi en innovació

El prototip mesura la salinitat dels aliments i ha estat dissenyat en col·laboració amb Eurecat

espàtula intel·ligent

Un prototip d’espàtula intel·ligent dissenyada a Mataró, el qual ha estat fet en col·laboració amb la seu de Mataró del centre tecnològic Eurecat, ha rebut el premi del públic als guardons Innovation Radar Forum 2017. El dispositiu forma part del projecte Do CHANGE, que ha destacat d’entre 20 propostes als premis Innovation Radar Forum de la Comissió Europea. Els premis estan promoguts per la Comissió Europea i reconeixen la innovació tecnològica en diferents àmbits.

L'aspecte més destacable del dispositiu és que mesura la salinitat dels aliments automàticament. A més, l’espàtula intel·ligent, anomenada COOKiT, permet fer-ne un seguiment en temps real a través del mòbil.

El premi del públic

El públic present a l’entrega de premis, que es va celebrar el 9 de novembre a Budapest, havia de triar una d’entre 20 propostes d’innovació tecnològica i l'escollit va ser el producte mataroní.

El projecte Do CHANGE

El projecte Do CHANGE uneix quatre eines de Salut al Mòbil que permeten fer un seguiment de paràmetres com la ingesta de líquids, sal o menjar per promoure una dieta equilibrada i adaptada a les necessitats mèdiques de cada pacient. A més de COOKiT, també integren Do CHANGE el dispositiu Horus, que informa sobre les propietats nutricionals; FLUiT, per fer un seguiment dels hàbits d’ingesta de líquids, i Vire, que ajuda a la rehabilitació dels pacients amb malalties cardiovasculars. Do CHANGE està coordinat per una empresa holandesa anomenada Smart Homes. Des de Catalunya, a més d’Eurecat, participa en el projecte l’entitat pública d’ajuda a la dependència Badalona Serveis Assistencials.

Sobre Eurecat

Eurecat, el Centre Tecnològic de Catalunya, aplega l’experiència de més de 600 professionals que generen uns 43 milions d’euros anuals i dóna servei a més de 1.000 empreses. Ofereixen serveis tecnològics, formació d’alta especialització, consultoria tecnològica i molt més.