Les projeccions i el minimalisme de Loft s’exhibeixen al Monumental

L’espectacle de Toni Mira barreja la dansa contemporània amb l’ús de les noves tecnologies

Toni Mira va ser el protagonista de Loft, l’espectacle de dansa contemporània que es va poder veure el passat divendres 29 al Monumental. Es tracta d’un espectacle enllaçat amb la Setmana de les Noves Tecnologies, ja que tot i tractar-se d’un muntatge de dansa, Mira hi barreja efectes sonors i projeccions imprescindibles pel desenvolupament de l’espectacle.

Loft és el nom d’aquelles grans construccions modernes, habitatges sense parets, on la solitud es fa més present. I és justament amb la sensació de solitud existent en aquest espai i reflexat per un escenari buit i minimalista, i en els sentiments del protagonista, amb la qual juga el desenvolupament de l’obra. Els colors foscos i els sons freds i extrets de la natura són l’embolcall d’un muntatge que vol transmetre el que sent molta gent a la societat actual.

La modernitat de la peça recau en què entre la música i els moviments del ballarí, una gran pantalla ajuda al protagonista a explicar la seva història. Així, entre d’altres coses, les projeccions permeten veure a un Toni Mira ballant amb diverses rèpliques de si mateix, seguir uns diàlegs de reflexió sobre l’estat del protagonista, o veure al ballarí dansar amb la seva ombra som si es tractés d’ombres xineses.

Loft, de Nats Nus Dansa
Loft és un muntatge de la companyia Nats Nus Dansa estrenat l’any 2003 al Teatre Retiro de Sitges durant el Festival Sitges Teatre Internacional. Toni Mira no és només el ballarí de l’espectacle, sinó que és a la vegada el director i coreògraf de Loft. Amb Loft, aquest ballarí es presenta per primera vegada sol damunt d’un escenari.