¡Olvídate de mi!: Original història d’amor perduda en la memòria

“¡Olvídate de mi!” (Eternal sunshine of the spotten mind). Michel Gondry. Estats Units. 2004.

Es tracta d’una inusual comèdia romàntica que narra la història de Joel (Jim Carrey), un home que descobreix que la seva parella, Clementine (Kate Winslet), ha decidit esborrar-lo de la seva ment. Molt dolgut, decideix sotmetre’s al mateix tractament i esborrar Clementine de la seva memòria, però a mesura que es van esborrant els records, Joel es penedeix de la seva decisió i lluita des d’allò més profund de la seva ment per recuperar l’amor que l’uneix a Clementine.

El film es basa en un excel·lent guió signat per Charlie Kaufman ("Cómo ser John Malkovich", "Adaptation"...) que, tal com ens té acostumats, pren com a punt de partida una idea original (en aquest cas, l’intent de solucionar en la ment allò que un no és capaç de resoldre en la vida real) que, posteriorment, desenvolupa fent filigranes narratives.

¡Olvídate de mi! constitueix un joc de temps i dimensions que fragmenten la història convertint-la en una atípica revisió de l’argument “noi coneix noia” que, unida a la minusciosa composició de les imatges de Michel Gondry desprén un lirisme envolvent i proporcina a l’espectador una bona dosi d’optimisme: l’amor veritable sobreviu a qualsevol circumstància.