Masó & Barranca mostren les seves essències més tranquil·les

La formació va presentar el seu disc a la llibreria Robafaves Jove

En un dels millors escenaris possibles, al pati de la llibreria Robafaves Jove, va tenir lloc, el passat dissabte al vespre, la presentació del disc “Essències”, de la parella formada per Blai Masó & Joan Barranca. Aquests dos autors del disc, i acompanyats per una petita formació de piano, baix i bateria, van desglossar algunes de les onze peces que es poden escoltar en el disc que presentaven.

El pati de la llibreria es va omplir d’espectadors que es van deixar captivar una estona amb els temes que la formació va oferir en directe. Tot i la recent presentació, l’Essències de Masó i Barranca va veure la llum a finals del curs passat, el mes de juliol amb una actuació a la sala petita del Clap.

Aquest, és el primer treball d’aquesta parella, Masó & Barranca, guitarra i veu. Una obra que els autors confessen de sincera, d’essencial, doncs ha estat enregistrada “en directe”, a la primera, amb la prometença que no han arreglat res, sense repetir, amb el so net, tal i com els micròfons el van captar, amb sorolls i errades. ÉS per aquest motiu que entre acords es pot sentir com els dits es desplacen per sobre les cordes, així com ho fan les cançons del disc, que amb molta calma es succeeixen unes a les altres i fan que t’acabis el disc sense adonar-te’n.

Peces pròpies i prestades
Cantades en català, anglès i castellà, les peces d’aquest “Essències” tenen un gust pel jazz i el soul més clàssic i tranquil. Tot i passar sempre la per reinterpretació de la parella, en el disc es poden trobar versions de peces ben conegudes com “My funny Valentine”, o “Misty”, i una revisió de Serrat, “Aquellas pequeñas cosas”.

Tant Blai Masó com Joan Barranca són professor s de música i han tocat en diverses formacions, en una d’elles van coincidir “Jordi Nogueras i la Irish Band”. D’aquesta coincidència en neix una amistat que els ha portat a compondre junts aquest disc que han presentat.