Emprendre amb tintes d'impressora

'La fábrica del cartucho', un negoci a Cerdanyola impulsat amb el programa 'Aixequem persianes', aposta per reomplir els cartutxos amb tinta d'impressora

  • Laia Mulà // Fotos: cedides
  • Divendres, 30 Juny 2017 00:00

Ciutat 2017, fabrica del cartuxoSer emprenedor i impulsar un nou negoci des de zero és el que va fer el Julián Canalejo fa aproximadament dos mesos. Es tracta de La Fábrica del Cartucho, un negoci que distribueix tinta d'impressora tant a particulars com a empreses.
Canalejo volia obrir un negoci propi al barri de Cerdanyola i va ser gràcies a l'assessorament i el consell rebut des del TecnoCampus de Mataró, que es va acabar de decidir per obrir una nova botiga d'aquesta franquícia. Va participar en el programa 'Aixequem persianes', que fomenta l'obertura de nous negocis als barris de Mataró.
De moment ja hi ha 40 establiments a tot Espanya dins d'aquesta franquícia, 15 dels quals estan situats a Catalunya.

Venda i recàrrega de tinta

La Fábrica del Cartucho ofereix tres serveis diferents: la compra de cartutxos originals, els de marca pròpia i, per últim, el reciclatge dels cartutxos ja utilitzats mitjançant la recàrrega d'aquests. Aquest últim mètode és el més aconsellat, segons en Julián, perquè amb el mínim cost el client obté el rendiment més gran. A més, és un mètode ecològic i respectuós amb el medi ambient perquè no genera pràcticament residus.

La Fábrica del Cartucho vol ser el recurs amb tot el material que poden necessitar tant els particulars com les empreses.

Ciutat 2017, fabrica del cartuxo
Cobrir una necessitat
Amb l'obertura d'aquest negoci, els residents al barri de Cerdanyola ja no es troben amb la necessitat de desplaçar-se per comprar o recarregar la tinta de la seva impressora, així com per comprar material d'oficina, un altre dels materials a la venda. És per aquest motiu que, tot i que només fa dos mesos que està en funcionament, el negoci ha estat ben rebut al barri i ja hi ha clientela fidelitzada.     Així doncs, en Julián considera que La Fábrica del Cartucho cobreix una necessitat existent en el barri des de fa temps. Des del seu punt de vista, es tracta d'un negoci innovador perquè ofereix 'un servei integral tant a particulars com a empreses'.