Èxit del primer Festival Intenacional de Catalunya d’Escacs celebrat a Mataró

El CE Mataró preveu organitzar un magistral encara més potent

Entre els passats dies 6 i 13 de setembre es va celebrar a Mataró el 1er Festival Internacional de Catalunya d’Escacs organitzat pel Club d’Escacs Mataró i pel Barceloneta Escacs Club. La prova es va jugar per la modalitat de tancats per invitació: 30 jugadors i jugadores, dividits en 3 grups de 10 segons el seu nivell, que van realitzar una lliga a una volta per determinar els guanyadors.

El Grup A va registrar una participació d’un altíssim nivell. Hi van participar cinc Mestres Internacionals de països com Perú, Argentina o Colòmbia. Finalment, el guanyador va ser el Mestre Internacional peruà Miguel Muñoz (número 4 del seu país), seguit del mataroní Manel Granados del Foment Martinenc (actual campió absolut de Catalunya i membre de la selecció catalana d’escacs) i del candidat a Mestre Internacional argentí Jorge Iglesias, que es va quedar a només mig punt d’aconseguir el títol.

Al Grup B els jugadors competien per aconseguir normes de Mestre Català. El campió va ser Ramon Chalmeta del Sant Boi (3er Juvenil de Catalunya), seguit del jugador del CE Mataró Sergi Gonzàlez (doble medalla de plata als darrers jocs mundials de policies i bombers) i de Juan Manuel López de l’Hostafrancs.

El Grup C era el de promoció pensat per a l’obtenció de rànking internacional. El campió va ser el jugador del CE Mataró Jordi Cruells amb la puntuació més alta de tots els grups (7,5 de 9). La tercera classificada va ser l’actual subcampiona d’Espanya sub-12, Alejandra Porras del Barceloneta. Tot i estar composat de només 3 tancats de 10 jugadors, aquest ha sigut el torneig més fort i important que s’ha organitzat mai a Mataró amb un total de 5 Mestres Interncionals, 1 Mestre FIDE i 7 Mestres Catalans, a més dels actuals campions de Catalunya absolut, juvenil, sub-18 i sub16, entre d’altres. Una participació d’autèntic luxe tant a nivell de jugadors consolidats internacionalment com de joves promeses catalanes.

Possible Magistral per Nadal
En vista de l’èxit organitzatiu i competitiu (1 primer lloc, un 2on i un 4rt entre els 3 grups) el Club d’Escacs Mataró s’està plantejant l’organització per les vacances de Nadal d’un altre Magistral més fort encara on s’espera que participin, entre d’altres, els actuals campions d’Amèrica i Àfrica. L’entitat mataronina esperarà comptar aleshores amb el suport de l’Ajuntament de Mataró, del que no ha disposat per aquest esdeveniment.