Go.lem System acaba convencent a base de ritmes

A mig camí entre Argentina i Barcelona, la banda exhibeix maduresa musical

Amb el panorama habitual, el Clap va acollir un concert d’aquells que “fan país”. Actuava una de les bandes d’orígen exterior –en aquest cas argentí- però d’acollida barcelonina de la fornada de “La Colifata” i Go.lem System va evidencar haver-se emancipat d’aquell projecte que incubava algunes bandes per rellançar-les, demostrant a base de música trobar-se ja en ple vol. Amb uns ritmes estripats i melòdics a la vegada, van saber convèncer per la consistència de la seva música i el bon resultat que la fusió de ritmes acaba proporcionant.

Lluïnt Dj i tractament de veu, Go.lem System va presentar-se, després de l’actuació d’Alcohol Fino en paper de teloners, com una ambiciosa idea de radicalitzar rítmicament un mestissatge musical que sovint s’estanca massa en terres movedisses. Apostant fort pels ritmes de reggae i trip hop, a partir de les bases es desencadenava un bon arsenal de potencialitats musicals que evidenciaven conjunt potent i formes exquisides. Pecant a voltes de poc atreviment, la música de Go-lem System acostuma a caracteritzar-se pel contrari, per la rauxa i l’atreviment que resulten molt sensuals per un públic que li costa d’estar-se quiet.

Bon futur per la genuïtat
Amb un cantant que recorda a estones a Bruno, el Sargento Garcia, llençant lletres compromeses i partint que la barreja és, com ha de ser, punt de partida de les identitats, el DNI musical de la banda parla de gran futur per davant i d’èxit més que possible. L’orquestració és bona i les lletres suggerents, el resultat funciona i els habituals vuitanta del Clap van gaudir-ne. Bon concert d’un grup que juga a cavall guanyador i que en el quasi saturat mercat de la música mestissa actual, sap trobar, a base d’apostar pel dub i de certa filosofia dalt l’escenari, un toc propi que pot agradar o no, tot són gustos, però que és característic i això ja és molt.

Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. // Mataró Notícies