La catorzena posició al Japó suposa per a David Tomàs el segon millor resultat de la temporada

David Tomàs, el pilot mataroní que milita a les files de l’equip Honda By Queroseno, va arribar en la 14ª posició de la cilindrada de 250 cc al Gran Premi del Pacífic. Aquesta cursa era la tretzena prova puntuable per al Mundial de velocitat de motociclisme, i es disputava al circuit japonès de Motegi. Tomàs no ho tenia fàcil, ja que va sortir des del 23è lloc de la graella, però al estar a tan sols un segon de l’onzè classificat, sabia que amb una bona sortida podia entrar en la lluita pels punts. Així ho va fer, i després de guanyar vuit posicions, ja va acabar la primera volta en quinzè lloc. El pilot mataroní es va mantenir sempre entre la dotzena i la quinzena posició. A falta de quatre voltes era 12è, però no va poder aguantar el ritme fins al final i va ser superat per dos pilots abans de creuar la línia de meta.

Després del desè lloc a Assen, el quinzè al GP d’Alemanya i aquest catorzè al Japò, Tomàs suma un total de 9 punts, i és 26è a la classificació general. Les tres proves restants del mundial poden permetre al mataroní, si continua pilotant al mateix nivell, sumar més punts que el deixin en una millor posició al acabar el campionat. Les properes cites de Tomàs amb el Mundial són el 14 d'octubre a Austràlia, el 21 d'octubre a Malàisia i el 4 de novembre al Brasil.