El Cirera Rock se l’emporta Dealan

Il puto musicante i Oros DLF completen el podi del concurs musical

L’esperat certamen musical Cirera Rock va celebrar-se el passat divendres. Els guanyadors del concurs van ser Dealan, que completen així un bon doblet doncs també van guanyar el Toni Muñoz del Dia de la Música. Darrera els maresmencs van classificar-se a opinió del jurat Il Puto Musicante i Oros DLF. Els primers van ser primer premi del jurat del Dia de la Música i els segons van ser la sorpresa amb la seva aposta hip hopera. La nit la va rematar Costo Rico, una de les bandes que més està creixent del panorama musical mestís de Barcelona i rodalies.

Els guanyadors, Dealan, van saber apostar fort per un estil que sense ser innovador pot resultar novedós per aquest tipus de certamens. La seva proposta ja és prou coneguda i poc a poc ja van guanyant-se un nom a partir de treball i feina. Amb un folk d’aroma cèltic van endur-se el premi consistent en l’edició d’un disc promocional, 300 euros en compres a una botiga de música i la contractació per part de l’Ajuntament per a un concert a Mataró.

Els segons classificats, potser els més festius també van mostrar la seva millor cara. Barrejant de tot i apostant pel moviment frenètic com a marca distintiva, Il puto Musicante va quedar segon per davant d’Oros DLF, un cantant de hip hop de Premià ben secundat dalt l’escenari que va sorpendre per la bona presentació de la seva música. Darrera d’ells, ja sense numerar, dos dels aspirants: Alatac, rock català a mig camí del pop i el rock i Steam Roller
Costo Rico, aposta segura
La nit la va tancar Costo Rico, una banda de Barcelona que brilla cada cop amb més intensitat en el panorama de la música mestissa. Tenen un gran cd editat, “El Patio” i d’ell van tirar per fer moure els congregats. A pesar de l’alt llistó deixat per Gertrudis l’any abans, Costo Rico no es van acomplexar i van desplegar un arsenal de ritmes en forma d’arguments per a anar pujant esglaons en el món musical que tot ho barreja i tot ho fa sonar. Els barcelonins van tancar un nit de bona música amb una festa “qualité”, festa que duran a Vic en el marc del Mercat de Música Viva que s’hi celebra.