La VI Marató de Teatre reuneix al voltant de 120 persones a Can Soleret

La coincidència amb les festes de Cirera resten públic a la Marató

Can Soleret va viure el passat dissabte un dels actes que més gent aconsegueix aplegar al voltant de l'Alberg Juvenil i que ja s'ha convertit en un clàssic de l'agenda d'aquest centre. Es tracta de la Marató de Teatre, una cita que aquest any ha arribat a la seva sisena edició oferint no tant sols teatre, sinó actuacions de tot tipus d'arts escèniques: dansa, expressió corporal, música, clown…

La VI Marató de teatre és un acte que s'emmarca dins del bloc temàtic Nits d'insomni, que engloba moltes altres activitats nocturnes. La cita va començar a dos quarts de deu de la nit i no va acabar fins a la una i mitja de la matinada, després que passessin per l'escenari una desena de grups diferents.

Al voltant de 120 espectadors
La Marató de teatre és un acte que s'ha anat consolidant any rere any des dels seus inicis. Així, s'ha aconseguit arribar, des de l'escàs públic de la primera edició, als més de 120 espectadors que aquest any s'han volgut acostar a presenciar l'acte. Malgrat la bona evolució del festival, aquest any el nombre de visitants ha patit una lleugera reducció degut a la coincidència de dates amb les festes majors del barri de Cirera. Així ens ho explica Neus Arribas, tècnica de l'Alberg Juvenil Can Soleret: "Dels 170 espectadors que vam tenir l'any passat, aquest any n'hem tingut cent i pocs.

Aquest festival s'està convertint en un excel·lent espai perquè els joves de Mataró i rodalies promocionin les seves produccions a la vegada que també és una bona manera de passar una nit diferent i plena d'espectacle a l'aire lliure, ara que encara ho permeten les temperatures. Així, depenent de l'instant en què l'espectador s'apropés a l'Alberg, es van poder veure sobre l'escenari registres tant diversos com una tragèdia, coreografies de tot tipus de música, monòlegs, espectacles més intimistes i eclèctics, clown, música en directe o una història de gàngsters.

Programació del tercer trimestre
D'altra banda, l'Alberg Juvenil de Can Soleret ja ha presentat el seu programa d'activitats pel darrer trimestre de l'any. Així, a partir del més d'octubre, Can Soleret oferirà concerts com el de Sergi Burriel, obres de teatre com les "Histèries humorístiques" que ja es va poder veure a la Marató o exposicions. De la mateixa manera, el centre seguirà amb la seva oferta de nous i diversos cursos i tallers que ensenyaran a tot aquell qui s'hi apunti i en onze sessions, a cuinar, l'art de les flors de bach o danses orientals entre d'altres.