PSonríe o com tenir un psicòleg online

L'aplicació mòbil dissenyada per un mataroní acaba de guanyar el premi Better Life App Challenge

  • Mireia Biel
  • Dimarts, 20 Desembre 2016 12:49

Jordi Boix_Better Life App Challenge

El mataroní Jordi Boix és un dels cofundadors de PSonríe, una aplicació mòbil de psicologia online que acaba de guanyar el premi Better Life App Challenge, valorat en 5.000 dòlars.  

“PSonríe és el primer servei online d’orientació psicològica d’Espanya”, destaca Boix, que veu l’app com “la forma per canviar la manera que tenim de veure la psicologia”. En aquest sentit, Boix considera que “igual que anem al metge, hauríem d’anar al psicòleg”. Però “als prejudicis, s’hi suma l’alt cost d’una sessió, que ronda els seixanta euros l’hora i l’espera per a aconseguir una cita”, segons el creador de PSonríe.

PSonríe va néixer el gener d’aquest any i des d’aleshores ha atès prop de 200 persones i compta ja amb un equip de 35 psicòlegs “curosament escollits”. A través d’un xat i un nom d’usuari que permet mantenir l’anonimat, l’usuari pot contactar amb un psicòleg per una sessió de 20 minuts i per un preu de sis euros.

Prevenir, també en psicologia

El Better Life App és el tercer premi que l’aplicació mòbil rep, després de ser guardonat també a l’Smart City Hack i guanyar el segon reconeixement a l’SmartCat Challenge per Smart Cities. Per a Boix, “l’èxit de l’aplicació rau en el baix preu de les sessions, l’anonimat i la immediatesa”.

Precisament la immediatesa és un dels factors que PSonríe vol promocionar, ja que Boix considera que pot ajudar a usuaris amb problemes psicològics en un estat inicial i, per tant, es pot començar a treballar la psicologia des d’un punt de vista preventiu.