Una motxilla per veure millor els ciclistes

Eurecat desenvolupa un sistema lumínic que es pot activar mitjançant el mòbil, de manera que aquesta electrònica flexible es pot adaptar

  • Redacció
  • Dimecres, 23 Novembre 2016 11:06

Eurecat

El centre tecnològic Eurecat ha dissenyat la motxilla per augmentar la visibilitat dels ciclistes, de manera que els automòbils vegin millor els canvis de direcció que fan. Per aconseguir-ho, ha desenvolupat un sistema lumínic que es pot activar mitjançant el mòbil. D’aquesta manera, el ciclista pot descarregar la ruta que vol fer i activar els intermitents i el llum de frenat de la motxilla mitjançant el seu mòbil.

La tecnologia que ha permès crear la motxilla és l’electrònica flexible, que permet  posar una capa d’intel·ligència als objectes i de forma  transparent per a l’usuari. Aquesta tecnologia es pot aplicar a les peces de vestir i és compatible amb la seva neteja a la rentadora.

El procés per crear aquests tipus d’elements prové d’una anàlisi de la funcionalitat dels objectes, amb la finalitat de crear elements intel·ligents, que aportin més funcions, en aquest cas, seguretat activa tot integrant el sistema de llum quan es va en bicicleta.

Eurecat

Presentada a Barcelona

El Centre Tecnològic va presentar aquesta motxilla a la fira Smart City Expo, a Barcelona del 15 al 17 de novembre. La finalitat d’Eurecat és traslladar la tecnologia que té en els seus laboratoris al mercat, perquè les empreses la puguin incorporar en els seus productes, de forma que el seu ús sigui el més senzill i sostenible possible.

Més novetats

El centre tecnològic ha presentat a la mateixa fira, també, un laboratori de ciberseguretat especialitzat en Internet de les Coses per a combatre els riscos que comporten per a ciutats, empreses i organitzacions els objectes connectats a la xarxa, una tecnologia que l'any 2020 es calcula que assolirà els 20.000 milions d’elements.
Altres innovacions d’Eurecat que han estat presents a la Smart City Expo són les seves solucions integrals de visualització interactiva immersiva i 3D aplicades al subsòl de Barcelona. Aquest desenvolupament té aplicació en múltiples plataformes com a valor afegit a projectes industrials, culturals i de visualització de dades, així com realitat augmentada, realitat virtual i indústria 4.0.