Un banyador que canvia de color inspira el món màgic de la sincronitzada d'Ucraïna

El disseny és d'Eurecat, el centre tecnològic amb seu a Mataró, que ha treballat juntament amb l'entrenadora de la selecció ucraïnesa, Anna Tarrés

  • Mireia Biel
  • Dimarts, 23 Agost 2016 10:12

Eurecat

El segell mataroní d’Eurecat va brillar als Jocs Olímpics de Rio de Janeiro. Les acrobàcies i la tècnica impecables de les seleccions de Rússia, la Xina, Japó i Ucraïna no van ser les úniques protagonistes de la final olímpica de rutina lliure per equips de natació sincronitzada.

La màgia va aparèixer a la piscina de la mà de les nedadores ucraïneses que, entrenades per Anna Tarrés, van sorprendre amb un exercici inspirat en l’il·lusionisme i amb una posada en escena sorprenent: en entrar en contacte amb l’aigua, els banyadors, blancs en un inici, van tornar-se parcialment negres, com si es tractésd’un truc de màgia.

Uns banyadors hidrocròmics dissenyats i creats a Mataró, a la seu que Eurecat té al Tecnocampus i que han implicat una feina gairebé a contrarellotge, per part de l’equip de la Unitat d’Impressió Funcional del centre Tecnio, dirigit per Paul Lacharmoise.

Tal com va explicar Anna Tarrés, l’ex entrenadora de la selecció espanyola que ha fet brillar Ucraïna aconseguint dues meritòries quartes posicions – en el duet i en l’equip – la intenció era que “el banyador canviés completament de color en entrar en contacte amb l’aigua”, una opció avui encara inviable, però que va inspirar el disseny final: un banyador blanc fora de l’aigua que, a la primera pirueta de les nedadores, ja incorporava rombes negres.

Ja fa temps que Eurecat tira endavant projectes de recerca en wearables i teixits intel·ligents que situen Catalunya al capdavant en la recerca en aquest àmbit, que està previst que passi dels 9,7 milions de vendes registrades el 2013 a 135 milions l’any 2018.