“Muenisimo neix per compartir el plaer de menjar bé a través d’Internet”

Entrevistem Albert Aromí, de Muenisimo, per descobrir com és un Mercat Gourmet Online

  • Mireia Biel
  • Dimecres, 27 abril 2016 11:01

Muenisimo

Què és Muenisimo?

‘Muenisimo’ és una empresa d'alimentació horitzontal. La primera fase és un Mercat Gourmet Online on tenim més de 3000 productes d'alta qualitat i difícils de trobar a les grans superfícies. Són productes d'alimentació i begudes pels amants de la gastronomia i per a tota aquella gent que gaudeix compartint aquests moments. La segona fase és la que acabem d'obrir i amb la qual estem molt contents; enviem caixes de fruita fresca i de proximitat a les empreses i oficines d'arreu. Això genera felicitat entre totes les empreses que ja treballen amb nosaltres.

Definiu el vostre projecte com un mercat gourmet i online. Per què?

Un Mercat Gourmet significa més que una botiga. És mercat perquè tenim (de moment) més de 3000 referències d'àmbits bastant diversos entre els quals destacaria la nostra col·lecció de més de 400 cerveses artesanes, els whiskies d'arreu però també una secció de superaliments, un producte molt atractiu que està revolucionant el mercat. Cal destacar també els embotits catalans o la nostra selecció d'aperitius. El perquè és molt senzill; a nosaltres ens apassiona el bon menjar i el bon beure, i sobretot ens agrada compartir-ho.

D'on neix la idea de tirar endavant un projecte així?

Com et deia abans, el principal factor és que és una de les nostres passions. El fet de menjar bé és un plaer que millor compartit, així que Muenisimo neix amb aquesta aspiració. També, òbviament, perquè és un nínxol de mercat poc explotat on ens estem trobant amb grans satisfaccions. Creixem mes a mes fent-nos un lloc al món online.

En els darrers temps, sembla que s'intenta recuperar el gust pels productes de proximitat. És el vostre tret distintiu?

No diria que és un tret distintiu de Muenisimo, tot i que sí de la fase de les caixes de fruita, ja que intentem sempre tenir la fruita de proximitat. Per la fase de la botiga online no ens especialitzem en això, tot i que tenim diversos productes que sí que compleixen aquests requisits com olis, cerveses i embotits.

Muenisimo

Com seleccioneu els productes?

La fase de selecció de productes té diverses formes; una és tan simple com provar-los i, si ens agraden, els afegim al nostre catàleg. Així seguim la filosofia que comentava de compartir aquesta passió. L'altra via és la de voler ampliar el nostre catàleg amb referències de qualitat, productes díficils de trobar i també d'altres països com productes d'importació italians, japonesos i americans.

Sovint sembla impossible associar aliments i begudes i compra per Internet.

És una tendència que va en creixement. Normalment s'ha associat a la poca confiança que transmeten les botigues, per això nosaltres ens acurem a fer que la nostra botiga tingui aquesta confiança que volem transmetre als nostres clients. Per altra banda, un molt alt percentatge dels nostres productes són envasats i amb llargues dates de caducitat, cosa que amplia la confiança. Un altre factor és el nostre cost d'enviament; una tarifa plana de 4.95 € i en comandes de més de 59 € nosaltres paguem l'enviament. També és cert i -d'agrair- que grans players del món online hagin començat el seu trajecte en l'alimentació cosa que fa que els clients ho vagin acceptant més i més.

Com s'ha de fer per a adquirir productes?

És realment simple i ràpid. Estem millorant la navegació i categorització de la botiga per tal que amb pocs clicks estiguem comprant. Hem de buscar els productes que vulguem i escollir quantitats, on normalment apliquem descomptes. Després ho afegirem a la cistella de compra on ens donarà diverses opcions de pagament com són la transferència bancària, el pagament mitjançant PayPal o fent servir la nostra targeta amb la passarel·la de pagament del Banc Sabadell. A més, en entrar a la pàgina oferim un descompte per la primera compra, que sempre s’agraeix!