La complicitat de les Quatre Estacions funciona a la sala petita del Clap

El bolo mensual de música maresmenca atrau cinquanta persones

El grup maresmenc Les Quatre Estacions van presentar, dijous passat al Clap un espectacle que, com el nom de la formació i del seu disc al mercat indica, consisteix en un viatge per les èpoques de l’any, els seus sabors i sons, les seves característiques i peculiaritats.

Aquesta aventura, molt apte i recomanable a tothom, emana dels versos de Lola Casas, que musiquen Albert Fat a la guitarra, Daniel Cebria a la bateria i Jorge Serraute al Contrabaix en una formació encapçalada pel líder i nucli del grup, Àngel Valverde i per la boníssima cantant Íngrid Morral.

Començant per la primavera amb l’arribada de les orenetes, el concert va avançar per camins diversos, melòdics i simplistes a voltes, més animats i potents en d’altres amb una tònica dominant, la impetuosa veu de Morral i el bon resultat global d’una instrumentalització que comptava amb intervencions enllaunades i tirades des d’ordinador. Va arribar l’estiu amb “mat d’espigues” i la intimitat de la veu i el piano a soles al igual que es va advenir la tardor i l’hivern, “quan la natura dorm” i la música es perfecciona.

Una cinquantena de persones van assitir al recital i van poder gaudir de “Carnestoltes”, bon tema abans d’uns bisos amb la marca de Noa que, per imperatius musicals, van ser del millor de la nit. Abans de la despedida, es va tornar a la primavera i a l’inici del concert per interpretar “els sons de l’aigua” gran peça que féu brillar la formació plena.

Hora i mitja de concert van servir per evidenciar la qualitat del grup i l’encert de l’iniciativa del Clap i el Col·lectiu de Músics del Maresme de regularitzar l’oferta a la ciutat de música de la comarca. Pel que es va poder veure el nivell hi és i sols fa falta esperonar i facilitar la sortida als músics de casa. En resum, entretingut recital de bona música autòctona que va comptar, a tall d’anècdota, amb l’impulsor d’El Musical Més Petit i ex-profe triunfito, Manu Guix com a espectador.