S'estrena el cava de Les Santes

Els Cellers de Mataró comercialitzen unes 300 ampolles a 8,80 euros amb disseny de Jordi Santamaria

  • Yaiza Terron
  • Dimecres, 15 Juliol 2015 11:25

Cava Santes

En plena eclosió de productes relacionats amb la Festa Major local i pocs dies abans que comencin els dies més especials pels mataronins, els Cellers de Mataró han creat el Cava de Les Santes amb motiu de l’any Bequetero, un cava “fresc i molt integrat”, segons Pere Monserrat. El cava de Les Santes per fi arriba aquest any gràcies a la iniciativa de Cellers Monserrat, Can Monserrat, Vins Santi i Celler Castellví. El responsable de Cellers Monserrat, Pere Monserrat explicava que “és un producte amb el que havíem pensat des de temps enrere i que ara hem pogut produir”.  Monserrat descriu el cava com un producte d’agricultura ecològica de Sant Pau d’Ordal i de les caves’Eudald Massana: “És un material amb el qual ja estan acostumats a treballar els cellers de Mataró i per tant en el que tenim total confiança”, assenyala.

Els cellers han marcat la xifra de 8.80€ per ampolla i han fet una tirada d’unes 300 ampolles, amb un marge de repetició de 100-150 ampolles.

El Cava de Les Santes és, segons Monserrat “un cava que gairebé més del 80 per cent és de raïm xarel·lo, gens àcid i bastant integrat”. També recalca que no està pensat per acompanyar cap àpat estructurat: “És el típic cava per prendre’l fresquet... amb un pica- pica, un cava per Les Santes, fàcil de prendre i per a tots els públics”. 

Cava Santes

L’etiqueta, de Jordi Santamaria

Els quatre cellers s’han posat d’acord amb l’artista Jordi Santamaria per a crear la pintura del Vi Novell i l’etiqueta d’aquest nou cava, pel qual s’ha inspirat en la imatge del Robafaves al Desvetllament Bellugós, un dels actes més coneguts i directament relacionat amb l’Any Bequetero que se celebra aquest any. Precisament a l’etiqueta hi surt l’expressió “i 15!” també en referència al Desvetllament.

La idea del cava de Santes és que tingui continuïtat en el temps amb aquesta mateixa etiqueta i la placa que Santamaria ha dissenyat. La imatge, doncs, no canviaria anualment com si es fa amb el Vi Novell d’aquests mateixos cellers.

L’objectiu dels quatre cellers és que Mataró pugui tenir el seu propi cava per a la Festa Major de forma consolidada i que la gent se’l faci seu, confiant en el producte cada final de juliol. Tots quatre establiments sumen forces amb el cava igual que fa anys que embotellen el Vi Novell. I en aquest cas fan pinya al voltant de la Festa Major amb aquest cava.