14 start-ups inicien al TCM el seu procés de creixement

Dins del Pla Embarca de la Generalitat de Catalunya, amb durada de 6 mesos

  • Redacció
  • Dijous, 14 Maig 2015 11:55

Ciutat 2014/2015, TCM (1)

Una quinzena d’start-ups han començat aquesta setmana el seu procés de creixement en la segona edició del Pla Embarca de la Generalitat de Catalunya, un programa de 6 mesos de durada que les empreses seguiran a l’acceleradora Start-up Catalonia ubicada a les instal·lacions del TecnoCampus.

Les companyies que participaran al Pla Embarca a l’acceleradora de Mataró són Macsha, Misswood, Indoor Climate, Friend Trips, La Sala Dentals, Effiliogics, Miniboxbar, Fit and Sit, Likely, Starcat App Development, Vintage Partners, M Drone, Nzero, Mostrarium, Emón Select. De les 15 participants, quatre són empreses que actualment ja estan instal·lades al TecnoCampus.

Aquesta edició del programa -que també se segueix a les acceleradores de la Generalitat a Lleida, el Baix Llobregat, la Catalunya Central, la Catalunya Sud, i Girona- compta en total amb la participació de 85 empreses de tot Catalunya. És una iniciativa que es va posar en marxa el 2013 i que s’emmarca en el Catalunya Emprèn de la Generalitat, que impulsa i unifica les polítiques de foment de l’emprenedoria.

Segons el director del Catalunya Emprèn, Pere Condom, “els resultats de l’edició del 2014 a tot Catalunya ens mostren que gairebé la meitat de les companyies participants van aconseguir incrementar el seu capital, que un 30% va començar a exportar i que la facturació global de les empreses va créixer un 47%”. En referència a la creació d’ocupació, el director subratlla que “les empreses van incrementar el personal en 1,2 treballadors de mitjana”.