La insatisfacció motor de l'evolució de les parelles

Acosta’t de Patrick Marber. Direcció: Tamzin Townsend.

El passat divendres 19 de març es va representar al Teatre Monumental l’espectacle "Acosta’t", amb Àngels Gonyalons, Ramon Madaula, Àlex Casanovas i Anna Ycobalzeta. L’obra explora amb honestedat la naturalesa de les relacions de parella a través de quatre personatges, Anna, Larry, Alice i Dan, avesats a trobar-se i compartir l’amor, la passió, les mentides, la gelosia, la infidelitat i la traïció.

Acosta’t s’estructura en breus escenes que, mitjançant una absoluta linealitat, permeten resseguir la trajectòria vital d’aquests personatges. Cadascuna de les escenes ens descobreix una nova situació en la qual entren en joc uns valors determinats, sempre canviants d’una escena a l’altra, en el que constitueix un bon exercici d’el·lipsi narrativa que fa avançar el relat de manera àgil i dinàmica.

L’espai entre escena i escena està amenitzat amb incomptables versions del tema “I can’t get no satisfaction” dels Rolling Stones, que fan explícit, amb els matisos corresponents, el missatge de l’obra: la insatisfacció dels individus en les seves relacions de parella, sovint marcades per l’egoïsme i és que, segurament, cap dels quatre personatges arribarà a formar part de l’homenatge a les persones altruistes que van donar la seva vida pels altres.

Cal destacar la construcció de l’espai escènic, senzill però altament mutable, que fascina i sorprén l’espectador en cadascun dels seus canvis. També són remarcables les interpretacions que omplen de veracitat l’escenari. Tot i així, Anna Ycobalzeta, que encarna el personatge més ric de l’obra, no dota la seva interpretació de la profunditat que mereix. Es queda a la superfície d’una Alice que posa de manifest el caos i la confussió que envaixen, en l’actualitat, les relacions humanes.