Verkami, 13 milions en 4 anys de vida

Més de 2700 projectes culturals s'han pogut fer realitat

  • Redacció / Foto: cedida
  • Divendres, 06 Març 2015 12:27

Ciutat 2014/2015 Verkami

La plataforma de micro-mecenatge Verkami celebra el seu quart aniversari havent aconseguit més de 13 milions d’euros destinats a fer realitat 2.764 projectes culturals en els que han participat un total de 350.000 mecenes de 124 països diferents.
Per celebrar aquestes xifres, la plataforma ha elaborat un resum d’aquests quatre anys d’història del micromecenatge on es poden consultar totes les dades a nivell estatal i també per comunitats autònomes. L’adreça és: www.verkami.com/year/2014/ca.

Verkami va iniciar la seva trajectòria al TecnoCampus, primer rebent assessorament per part dels serveis d’atenció als emprenedors i, després, instal·lant-se a la incubadora del parc. Avui forma part de la comunitat de més de 100 companyies del TecnoCampus, i una de les més conegudes pel seu lideratge en l’àmbit del crowdfunding cultural.

Entre els projectes que han tingut més repercussió mediàtica s’hi troba ‘Ciutat morta’, el documental que explica els successos del 4F, uns dels casos de corrupció policial més greus que s’han destapat a Barcelona. Un treball d’investigació dirigit per Xavier Artigas i Xapo Ortega que ha estat premiat a diferents festivals.

Catalunya és la comunitat autònoma líder en micromecenatge amb un total de 16 projectes de ‘crowdfunding’ per cada 100.000 habitants.