Un consorci per desenvolupar “l’Internet de les Coses”

TecnoCampus Mataró-Maresme entra a formar part del consorci d'Allseen Alliance

  • Redacció
  • Divendres, 29 Agost 2014 12:56

Ciutat 2014/2015, Allseen Alliance

La Fundació TecnoCampus Mataró-Maresme és membre de la Allseen Alliance des de fa uns dies. És un consorci sense ànim de lucre per a la promoció i habilitació de l’adopció de manera global de productes, sistemes i serveis que permetin desenvolupar un entorn d’internet de les coses (Internet of Everything) basat en una plataforma de desenvolupament oberta, i universal entorn d’un ecosistema englobat en un consorci amb una molt àmplia representació de companyies de sectors molt diversos i transversals per l’adopció i la innovació en l’entorn IoE tant a nivell domèstic com industrial.

“Internet de les coses”

El concepte d’Internet of Everything es basa en la idea que els dispositius, els objectes i els sistemes poden ser interconnectats d’una manera simple, transparent, per tal de poder compartir, de forma fàcil, informació entre ells. Per tal d’aconseguir un alt nivell d’interoperabilitat, per a aplicacions en escenaris reals, que abastin diversos entorns i empreses, el consorci permet resoldre nous reptes a nivell de consumidor i empresarial.

La plataforma AllSeen Alliance es basa inicialment en el projecte Open Source  AllJoyn™. Els productes, aplicacions i serveis creats per AllJoyn poden intercomunicar-se a través de diferents capes de transport (WiFI, PLC, Ethernet) sense preocupació del fabricant o del sistema operatiu, i sense necessitat d’accessos a internet.

El TCM entra a formar part d’Allseen Alliance, una entitat sense ànim de lucre, amb la presència de grans corporacions mundials

El consorci compta amb la participació de les empreses més importants del sector a nivell global (Haier, LG, Microsfot, Panasonic, Qualcomm, Sharp, Silicon Image, Technicolor, TP_link que conformem els Premium membres del consorci, però té altres dues categories, els community membres i els sponsored membres, per els centres de recerca i universitaris, on s’engloba la participació del TecnoCampus, juntament, actualment, amb Beijing University of Posts and telecomunications, Cable Labs, Hoschule Bonn-Rhein Sieg, Open Hab i Politecnico di Milano. TecnoCampus és el primer centre de l’estat Espanyol que participa com a Sponsored Membre del consorci, en superar el procés d’aprovació del consorci de forma satisfactòria.

Impuls pel NetLab

La participació de TecnoCampus en el projecte permetrà que el NetLab col·labori en projectes del seu àmbit de coneixement (Internet de les Coses, Comunicacions sense fils, Comunicacions per la Xarxa Elèctrica, Xarxes de Sensors sense fil). Per altra banda, des de l’Escola Superior Politècnica es treballarà en diferents projectes del consorci com a part de l’Assignatura Optativa d’Administració de Xarxes Escalables, del Grau en Enginyeria Informàtica, per apropar els alumnes a projectes amb necessitats reals dels consumidors, i en col·laboració amb el sector empresarial que és membre del consorci.