Primer programa d’emprenedoria de l’esport

S'anomenarà InnoEmprèn Esports i el llancen conjuntament Tecnocampus i INDESCAT

  • Redacció / Foto: cedida
  • Dijous, 30 Gener 2014 00:00

Ciutat 2013, programa emprenedoria innoempren esports

El TecnoCampus i el clúster català de la indústria de l’esport, INDESCAT, llancen, a partir de febrer, el primer programa d’impuls a l’emprenedoria adreçat al món de l’esport. El programa es va presentar la setmana passada en la jornada Sportnomia i s’anomenarà InnoEmprèn Esports.

El seu objectiu, captar idees de negoci per transformar-les en projectes empresarials. Es tracta del primer programa d’aquest tipus a tot l’Estat en l’àmbit de l’emprenedoria de l’esport, on els experts vaticinen que els pròxims anys hi haurà grans possibilitats de creixement.

El programa d’emprenedoria en l’esport forma part d’un projecte més ampli, anomenat Sportnomia, que a banda de l’emprenedoria vol impulsar la transferència tecnològica, per afavorir i fer real la incorporació de la tecnologia al mercat esportiu, tant des de l’òptica dels teixits tècnics, com de la sensorització i medició del rendiment, la geolocalització, la connectivitat, l’alimentació i la salut a l’esport; CETEMMSA i TicSalut participaran en el desenvolupament d’aquest eix d’actuacions.  

La jornada del passat dia 23 va comptar amb la participació de persones que han trobat en l’esport una oportunitat de desenvolupament professional. La jornada va tenir una ponència inicial de l’empresari Andrés de la Dehesa en la qual va destacar el fort creixement de l’economia en el món de l’esport, protagonitzat per grans multinacionals i per empreses mitjanes i grans de Catalunya.

A continuació, va tenir lloc una taula rodona amb l’economista especialitzat en economia de l’esport Carles Murillo, l’expert en màrqueting Raul Ciprés i el director d’INDESCAT, Xavi Esteve.