Tot Cara a cara: Macro-concerts

És el parc central el lloc més adient per als concerts d’embergadura a la ciutat

Veure el Cara a cara en pdf

La Gent Gran del Parc i els veïns es queixen dels sorolls a altes hores de la matinada mentre part del jovent de la ciutat creu que les crítiques i la decisió de retirar els concerts del Cruïlla del Parc Central, quan només és una setmana a l’any, són mesures desmesurades provocades per uns pocs veïns.

De qui és el Parc Central? És de tots el Parc Central?

Els veïns del Parc Central, quan es lleven cada matí poden sortir al balcó i gaudir de la zona verda més gran de Mataró. Són gent que gaudeixen durant tot l’any d’una de les millors ubicacions de Mataró. Però quan aquests pocs veïns veuen que la seva situació privilegiada es veu malmesa durant un màxim de set dies l’any, posen el crit al cel. La decisió de no fer més concerts llargs al Parc Central sembla una forma de dir que el parc només és d’uns quants.

Suposo que els veïns que es queixen pel soroll de matinada no van a “la ruixada” de Santes, ni a d’altres actes santeros que també s’acaben al costat de casa seva... També suposo que no van mai als xiringuitos de la platja que molesten, i de quina manera, el repòs dels veïns de l’Avinguda Maresme (de fet podríem comptar els dies que es fan concerts al parc i els dies que funcionen fins tard els xiringuitos). Els veïns del parc tampoc deuen assistir a les festes de Cirera, ni als concerts de la plaça Santa Anna ni a tants d’altres.

Espero que l’Ajuntament expliqui als nous veïns del Cruïlla per quin motiu els veïns del parc són especials. És una llàstima que l’egoïsme d’alguns privi a bastants més dels concerts al Parc Central.Eloi IllaEstudiant de Magisteri d’Educació Física

“El so alt ofèn l’oïda i provoca malestar”

Em considero un bon oient dels concerts i de les activitats a l’aire lliure, a més qui més qui menys, escoltar i veure actes culturals organitzats en mig de la verdor, especialment quan el cas del Parc Central durant la primavera, l’estiu o la tardor amb els seus canvis de colors i les seves tonalitats de verds, dona goig d’estar-hi allí gaudint del que s’està fent.

Crec que com d’altres persones, agraïm que s’hi programin actes musicals, però també que la programació sigui en horaris que no molestin la convivència dels veïns que viuen al seus voltants, crec que la majoria de concerts que s’han estat programant fins aquest estiu passat, han sigut concerts d’unes característiques acústiques molt altes de so i en horaris poc adients per les persones que descansen. Quan les rebem a la nostra oïda ofenen i molesten tot provocant un fort malestar, llavors és quan els sons es tranformen en sorolls irritables, enlloc de sons que ajuden a poder continuar descansant.

Aplaudim que s’hagi trobat un lloc provisional per el proper concert d’estiu de Cruïlla de Cultures, i que hi pugui tenir la seva continuïtat.Pep Llauder Gent Gran del Parc