IES Puig i Cadafalch rep la placa que el reconeix com Escola Verda

El centre treballa des de l’any 2000 per tal d’aconseguir una societat més sostenible

L’Institut Puig i Cadafalch ja gaudeix des d’ahir de la placa que l’acredita com Escola Verda. El centre va iniciar l’any 2000 les primeres accions per tal d’incorporar la dimensió ambiental tant en la seva gestió com en el seu currículum, però va ser el 2003, l’any que va suposar l’impuls definitiu que li ha valgut aquest reconeixement al centre. L’alcalde de la ciutat, Joan Antoni Baron va ser l’encarregat de lliurar la placa a l’institut, en un acte que va comptar amb la participació dels alumnes.

La Generalitat de Catalunya va concedir el distintiu a l’IES Puig i Cadafalch a finals de 2005, però no va ser fins ahir quan el centre va celebrar l’obtenció del reconeixement com a Escola Verda. L’alcalde, que va estar acompanyat per la regidora de Ciutat Sostenible, Quitèria Guirao, i el president de l’Institut Municipal d’Educació, Josep Comas, va felicitar els alumnes i professors del centre per l’esforç realitzat i els va animar a seguir en el mateix camí. En el mateix sentit es va expressar Àlex Rodergues, un dels professors responsable del projecte, qui va assenyalar que “amb petites accions podem aconseguir canvis globals”.

El 2003 l’institut va iniciar un camí en el que es van implicar professors, alumnes i pares. L’ús de material escolar sostenible, la creació d’una comissió ambiental al centre, l’elaboració d’una auditoria i d’un pla d’acció ambiental, són algunes de les accions que es van engegar, tot i que els pilars ja s’havien fixat tres anys abans amb la creació de la figura dels delegats verds, alumnes del mateix institut, encarregats d’impulsar entre els seus companys campanyes de sensibilització sobre recollida selectiva, la reducció de residus i el reciclatge entre d’altres temes medioambientals. El reconeixement però no aturarà l’activitat medioambiental al centre i, tot i continuar amb les accions que s’han dut a terme fins ara, els responsables de l’escola tenen previst pe al futur adquirir un forn solar i instal·lar un hort urbà. El IES Puig i Cadafalch ha estat el segon centre mataroní en aconseguir el certificat d’Escola Verda. El primer va ser l’IES Thos i Codina.