El TecnoCampus integrarà l’EUM i l’EUPMT en un sola escola

El conveni signat entre les institucions titulars de les universitats fixa el naixement del nou model educatiu per al curs 2009-2010

El Consell Comarcal del Maresme i l’Escola Universitària del Maresme (EUM) entren a formar part del Patronat de la Fundació Tecnocampus gràcies a la signatura d’un conveni de col·laboració amb l’ajuntament de Mataró i l’Escola Universitària Politècnica de Mataró (EUPMT). Amb l’acord s’estableix doncs les condicions i actuacions necessàries per a la integració dels dos centres universitaris dins el projecte de l’espai físic del TecnoCampusMataró (TCM) –al polígon del Rengle–, amb l’objectiu de “ser una sola universitat en el curs 2009-2010”, ha explicat Pilar González Agàpito, presidenta del TCM i del patronat de l’EUPMT.

L’alcalde de Mataró, Joan Antoni Baron, el president del Consell Comarcal del Maresme –titular de l’EUM–, Pere Almera, la presidenta del patronat de l’EUPMT, Pilar Gonzàlez Agàpito, i el president de l’EUM, Antoni Soy han signat aquest matí el conveni que ha d’establir un model integrat d’estudis superiors a la comarca. Tots quatre han coincidit en assenyalar les oportunitats que obre aquest acord per a Mataró i la comarca, tant pel que fa a l’àmbit educatiu com econòmic. Baron s’ha congratulat de l’esforç realitzat per tots els agents que han treballat per fer realitat l’acord després d’un passat en el que les universitats tot i estar inscrites en el mateix àmbit “han viscut d’esquenes”.

Un sol òrgan directiu
El conveni de cooperació preveu la constitució d’una comissió tècnica que abans del finalitzar el primer semestre de 2006 haurà de presentar un pla d’actuació comú que estableixi les bases per a la integració dels dos centres en el projecte del TCM. El curs 2009-2010, segons ha apuntat Pilar González Agàpito ha de ser el punt de partida de la nova universitat, sorgida de la fusió dels dos centres actuals, i estructurada a partir d’un únic òrgan directiu. Aquesta integració serà la clau per complir un dels quatre pilars bàsics que sustentaran el parc tecnològic, la formació.