Les III Jornades científiques treuen la ciència al carrer

Els estudiants exposen els millors treballs de recerca científic

Mataró és aquesta setmana capital de la ciència. I és que des del 28 de maig fins demà dissabte, la ciutat viu les seves terceres Jornades Científiques. L’acte central de les jornades serà l’exposició dels millors treballs de recerca científica d’estudiants de Mataró i Calella, que es celebrarà avui divendres. Dissabte, per clausurar les jornades, la ciència sortirà al carrer.

Fer de la ciència quelcom comprensible i accessible és un dels objectius de les jornades científiques. Per aquest motiu, l’acte final de les jornades que tindrà lloc demà a la tarda consisteix en treure la ciència al carrer i explicar física i geometria de la manera més amena possible: utilitzant com a exemple les bombolles de sabó. Aquest acte, de caire pedagògic, es podrà veure a partir de les sis a la plaça de l’Ajuntament.

Els millors treballs de recerca
Malgrat tot, l’acte central de les jornades tindrà lloc aquesta tarda a la Universitat Politècnica de Mataró. Els alumnes de batxillerat de Mataró i Calella presentaran els diferents treballs de recerca que han realitzat dins de l’àmbit científic. “Causes de la regressió de les tortugues a la Mediterrània” i “Manual de l’inventor agosarat: construcció d’un turboreactor” són dos dels títols dels treballs que els joves exposaran. Abans de donar inici a les exposicions, la màster en Història de la Ciència, Elvira Rocha, farà una conferència sota el títol “La història de la ciència com a laboratori”.

En motiu de les III Jornades Científiques de Mataró també es pot visitar una exposició sobre el Premi Nobel de Medicina espanyol Santiago Ramón y Cajal que estarà al Museu de Mataró fins el dia 2 d’abril.