S’obren les preinscripcions escolars pel curs 2006-07

El període de preinscripcions als centres d’educacició infantil, primària i secundària es tancarà el tres d’abril

Els centres d’educació infantil, primària i secundària públics i concertats de la ciutat van obrir el passat dimarts 21 el seu període de preinscripcions. El termini es va obrir al mateix temps a tota Catalunya, i servirà per adjudicar les places als alumnes que comencen etapa educativa i han de triar un nou centre per estudiar durant el curs 2006-07.

Aquest és només el primer pas que cal fer per inscriure’s en un centre. Les preinscripcions per aquests cursos es tancaran el tres d’abril, i a partir d’aquell moment caldrà esperar a la publicació de les relacions baremades de sol·licitud, el termini de reclamació a les relacions baremades, la publicació de les relacions baremades definitives i a la publicació de la relació definitiva d’alumnat admès que es publicarà el 22 de maig. Finalment, l’últim pas arriba amb el període de matriculació, que es farà entre el 29 de maig i el 2 de juny.

I coincidint amb la setmana de l’inici d’aquestes preinscripcions, el diumenge 26 de març se celebra la festa de l’ensenyament públic que reivindica un ensenyament obert, de qualitat, participatiu, acollidor i laic. La festa se celebrarà al Nou Parc i comptarà amb una concentració de gegants, xocolatada, activitats sobre Mataró i la seva història i la lectura d’un manifest sobre l’ensenyament públic.

50 noves places a Figuera Major
Una de les necessitats pel nou curs 2006-07 és la d’ampliar el nombre de places. Per fer-ho, s’han ampliat el nombre de places disponibles a P-3. Uns mòduls a Figuera Major permetran acollir a 50 nous alumnes repartits en dos grups de 25 cadascun. En total, el nou curs d’iniciarà amb 1.325 places. D’altra banda, l’oferta de places d’escoles bressol també podria ampliar-se el proper curs, depenent de l’avanç de les obres de la nova escola bressol al carrer Francisco Herrera. Si aquesta s’acabés a temps pel curs 2006-07, es disposaria de 102 places més. D’altra banda, l’ajuntament es va comprometre en el ple de juliol del 2005 a crear fins a 300 noves places d’escola bressol públiques abans del curs 2008-09.