Un estudiant de la Politècnica crea el primer videoclub online

Arnau Campamà va desenvolupar aquest servei com a projecte de final de carrera

La creació del primer videoclub online ha estat el projecte de final de carrera d’un estudiant de l’Escola Universitat Politècnica de Mataró. Es tracta d’Arnau Campamà i Manent, un jove de Premià de Dalt que ha creat el primer videoclub d’aquestes característiques.

El projecte de Campamà es basa en la utilització de la tecnologia Streaming, un recurs que permet al client que compri les pel·lícules ràpida i legalment. En aquest sentit Campamà explicava: “He volgut demostrar que existeixen altres vies més ètiques i legals per gaudir de l’oci a la xarxa”, en referència a la pirateria i descàrrega il·legal de pel·lícules. D’aquesta manera, la tecnologia Streaming permet que els films seleccionats pels clients es descarreguin en només cinc segons i amb un cost de 2 euros. A més, per preservar la legalitat del negoci, les filmacions no es descarreguen en format fitxer per tal d’evitar la pirateria.

Una altra avantatge del videoclub online i la tecnologia Streaming és que l’usuari es pot descarregar la pel·lícula i anar interrompent la seva projecció, depenent del temps disponible. Així, pot aturar l’emissió i reprendre-la més tard allà on vulgui.

Per tal que tothom pugui utilitzar sense problemes el nou programa, s’oferirà al client un servei d’ajuda immediata mitjançant telèfon o correu electrònic.

Tot i que el seu creador està iniciant contactes amb diferents empreses per comercialitzar aquest servei el més aviat possible, ja es pot consultar de forma provisional a l’adreça http://www.corsamania.com/web/netclub_final.