Una alumna de l’IES Miquel Biada guanya un dels premis CIRIT

L’estudi ‘Contaminació acústica’, elaborat per Sabina Chiriotti, analitza el soroll existent a la ciutat de Mataró

Sabina Chiriotti, alumna de l’IES Miquel Biada, ha estat guardonada amb un dels Premis CIRIT 2005 per l’estudi ‘Contaminació acústica’ que analitza el soroll existent a la ciutat de Mataró. El treball de Chiriotti ha estat un dels 70 premiats en la 24a edició dels guardons que anualment convoca el Departament d’Universitats, Recerca i Societat de la Informació (DURSI) i que el passat mes de desembre van lliurar el president del Parlament de Catalunya, Ernest Benach, i el conseller del DURSI, Carles Solà.

L’estudi de Sabina Chiriotti analitza el soroll que hi ha a Mataró mesurant uns punts concrets, que formen part dels indicadors de la ciutat, per tal de comparar-los amb els indicadors d’anys anteriors i així elaborar un petit estudi. La conclusió del treball és que el soroll ha disminuït beneficiant d’aquesta manera la vida col·lectiva i individual.

Els premis CIRIT, oberts per a estudiants de 14 a 21 anys i creats per fomentar l’esperit científic dels estudiants, valoren l’originalitat i l’interès del tema, el caràcter interdisciplinar del treball, la correcció metodològica, el rigor científic de les conclusions i la magnitud del treball entre d’altres qüestions.