Els delictes informàtics centren un col·loqui a l’EUM

El cap de delictes informàtics dels Mossos d’Esquadra explica com protegir-se davant aquest perill

Els delictes informàtics són cada dia més freqüents però alhora segueixen sent un dels delictes més desconeguts per la ciutadania i davant dels quals ens trobem més desprotegits. Per aquest motiu els “Esmorzars a l’Escola Universitària del Maresme” han volgut tractar el tema amb el cap de delictes informàtics dels Mossos d’Esquadra, Alfons Cano. La cita va ser el dimarts 17 de gener a la EUM.

Els delictes informàtics a l’empresa va ser el títol d’aquest col·loqui en forma d’esmorzar, on Alfons Cano va explicar la seva experiència treballant com a cap de delictes informàtics. Així, va parlar d’algunes de les tipologies amb les que es troben més freqüentment i que afecten al món empresarial. Segons Cano, l’ús fraudulent d’Internet és el delicte més preocupant i el que es produeix més sovint, però les empreses també s’han d’enfrontar a altres problemàtiques com els empleats o altres empreses que roben dades dels arxius informàtics.

Estem totalment desprotegits
La valoració final del que el cap de delictes informàtics presentar als empresaris va ser bastant pessimista ja que va explicar com tant a nivell empresarial com d’usuari domèstic ens trobem molt desprotegits en situacions com aquestes.

Per aquest motiu va voler repetir una recomanació d’allò més freqüent però que sovint els usuaris no compleixen i que tot i ser d’allò més senzilla dona resultats efectius. Es tracta dels diversos programes que s’oferten al mercat i que permeten protegir els ordinadors de virus, hackers o pirates informàtics.

Aquest ha estat el segon dels “Esmorzars a l’EUM” que ha preparat la universitat. Per tal que compleixin millor els seus objectius, són uns col·loquis reduïts on no hi ha més de trenta places i que pretenen donar una ajuda als empresaris. Per aquest motiu, en els esmorzars es tractaran temes de qualsevol caire sempre que siguin útils pel món empresarial. Els Esmorzars a l’EUM s’adrecen especialment a empresaris de la comarca, molts d’ells vinculats al Consell Assessor d’Empresaris i Emprenedors de l’EUM.